Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Да ли ће Вучић и Дачић отићи на седницу Савета безбедности 27. априла да се боре за права Срба на Космету?

Вучић и Дачић се праве немушти када је Резолуција 1244 у питању и на сваки могући начин гледају да, зарад интереса Вашингтона и Брисела, седница Савета безбедности УН 27. априла посвећена Косову и Метохији прође незапажено и без конкретних резултата за Србе који су сваким даном у све већој опасности. 

     Прекјуче је премијер Србије Ана Брнабић имала састанак са шефицом мисије УНМИК-а Каролин Зијаде и ни једном речју није споменула Резолуцију 1244 УН на основу које је управо УНМИК присутан на Косову и Метохији, а која и даље пружа огромне могућности када је очување суверенитета Србије и безбедност српског народа у питању.

Да ли ће председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Ивица Дачић отићи на седницу Савета безбедности УН 27. априла у Њујорку где децидно треба да траже поштовање и примену Резолуције 1244, у делу који се односи на повратак наших снага безбедности, повратак расељених и протераних лица, заштиту Срба и српске деце с обзиром да је и прексиноћ пуцано без икаквог разлога на још једног нашег сународника из Звечана?

Министар спољних послова Ивица Дачић нема право никоме да држи лекције из дипломатије и политике јер је он био главна подршка Вучићу у његовој промашеној политици по питању Косова и Метохије. Управо је Ивица Дачић потписао антиуставни Бриселски споразум, први у јавности по налогу Вучића проговорио о идеји „Разграничења“ којом су планирали да све јужно од Косовске Митровице поклоне Албанцима, а сада изнова подржава Вучића у спровођењу француско-немачког предлога за који немају подршку чак ни од својих бирача.

Да ли ће Вучић и Дачић ишта конкретно урадити за Србе на Космету на седници Савета безбедности УН 27. априла с обзиром да седницом председава Русија и да постоји низ дипломатских алата који се могу искористити за српске интересе? Ако се настави по старом, овај двојац у служби страних интереса ће све елегантно и у своме старом маниру прећутати, а по повратку у Србију наставити да спроводе Макронов и Шолцов ултиматум.

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: