Српски Покрет Двери - Лого
Search

Иван Костић: Има ли наша власт неки план за седницу Савета безбедности о Косову и Метохији која ће се одржати 18. октобра?

Наше државно руководство опет има прилику да на редовној седници Савета безбедности УН на којој се расправља о Косову и Метохији изнесе јасне захтеве у складу са српским државним интересима, а на основу Устава Србије и Резолуције 1244, баш онако као што су и обећали народним посланицима на посебној седници Скупштине Србије о Косову и Метохији.

    У Савету безбедности Уједињених нација ће се 18. октобра одржати седница која се редовно одржава два пута годишње, а на којој ће УНМИК поднети свој шестомесечни извештај у вези са тренутном ситуацијом и стањем ствари на Косову и Метохији.

Представници Министарства спољних послова Србије су и до сада имали прилику да упуте јасне захтеве УНМИК-у који се тичу поштовања Резолуције 1244 и који би донели нови искорак у односу на тренутно „замрзнуто“, и по Србију и њене грађане на Космету, неповољно стање ствари, али то ниједном нису урадили.

Извештаји наших представника су се углавном сводили на такстативно набрајање инцидената који су се догодили над Србима, али ни једном речју нису изричито тражили да се до краја спроведе Резолуција 1244 која омогућава повратак до 1000 припадника наших војних и полицијских снага на територију Косова и Метохије, које очигледно једине имају капацитет да обезбеде нормалан живот за наше сународнике.

Пошто је албанска страна изузетно агресивна ових дана када је у питању бесправна градња војних база на отетим имањима која су у власништву Срба, сматрамо да је прави моменат да српска делегација упути конкретне захтеве у циљу осигурања безбедности наших сународника и јачања наше међународне позиције, када је у питању суверенитет Србије на Косову и Метохији.

Српски покрет Двери очекује од наших представника на тој седници, без обзира ко ће говорити, да ли председник Александар Вучић или министар спољних послова Никола Селаковић, да јасно и недвосмислено поруче да Србија ни под којим новим околностима и притисцима није спремна да дозволи улазак лажне државе Косово у Уједињене нације као и да се Резолуција 1244 мора стриктно спроводити. Све остало је јалово и већ виђено!

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: