Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Министарство просвете да заустави прогон професора са Правног факултета у Новом Саду

Српски покрет Двери сматра да је декан Правног факултета у Новом Саду проф. др Бранислав Ристивојевић смењен на незаконит начин, тако да очекујемо да се та афера реши у најкраћем року и професор Ристивојевић врати на место са којег је смењен.

    Професор Бранислав Ристивојевић је пре два месеца смењен са места декана Правног факултета у Новом Саду, само због тога што је, у складу са законом и прописима Правног факултета, организовао одлазак студената на студијске програме у Русију. Након тога, ново руководство Правног факултета наставља хајку против Ристивојевића, тако да су од тада, већ два пута покушали да га смене и са места шефа Катедре за кривично право.

Поред њега, ново руководство факултета је покренуло поступке против још једног професора и три асистента, тако да су сада сви они у опасности да остану без посла, јер је очигледно то намера људи који су покренули ову хајку.

Да ли је могуће да данас у Србији образовни радници могу да остану без посла само због тога што остварују научну сарадњу са институцијама Руске Федерације, с обзиром да знамо да је Влада Србије још 2013. године потписала Међудржавни споразум са Руском Федерацијом у коме се инсистира на јачању сарадње на нивоу образовних и научних институција?

Министарство просвете мора што пре да пошаље инспекцију на Правни факултет у Новом Саду и да утврди чињенице на основу којих је смењен декан тог факултета проф. др Бранислав Ристивојевић, као и да покрене дисциплински поступак против свих актера ове афере који су на незаконит начин сменили са места декана овог угледног и цењеног професора.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 1: Правни факултет у Новом Саду

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: