Српски Покрет Двери - Лого
Search

Иван Костић: Министарство просвете да заустави прогон професора са Правног факултета у Новом Саду

Српски покрет Двери сматра да је декан Правног факултета у Новом Саду проф. др Бранислав Ристивојевић смењен на незаконит начин, тако да очекујемо да се та афера реши у најкраћем року и професор Ристивојевић врати на место са којег је смењен.

    Професор Бранислав Ристивојевић је пре два месеца смењен са места декана Правног факултета у Новом Саду, само због тога што је, у складу са законом и прописима Правног факултета, организовао одлазак студената на студијске програме у Русију. Након тога, ново руководство Правног факултета наставља хајку против Ристивојевића, тако да су од тада, већ два пута покушали да га смене и са места шефа Катедре за кривично право.

Поред њега, ново руководство факултета је покренуло поступке против још једног професора и три асистента, тако да су сада сви они у опасности да остану без посла, јер је очигледно то намера људи који су покренули ову хајку.

Да ли је могуће да данас у Србији образовни радници могу да остану без посла само због тога што остварују научну сарадњу са институцијама Руске Федерације, с обзиром да знамо да је Влада Србије још 2013. године потписала Међудржавни споразум са Руском Федерацијом у коме се инсистира на јачању сарадње на нивоу образовних и научних институција?

Министарство просвете мора што пре да пошаље инспекцију на Правни факултет у Новом Саду и да утврди чињенице на основу којих је смењен декан тог факултета проф. др Бранислав Ристивојевић, као и да покрене дисциплински поступак против свих актера ове афере који су на незаконит начин сменили са места декана овог угледног и цењеног професора.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 1: Правни факултет у Новом Саду

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: