Иван Костић: Не журимо са новим коалицијама, треба добро размислити о свему што се дешава на српској политичкој сцени

Упркос медијским насловима који Српски покрет Двери стављају у контекст неких нових републичких коалиција, таква одлука не постоји на нивоу врха Покрета.

Разлога је више. Најпре, Председништво Двери је у оставци, као и председник Покрета, и у таквом техничком мандату сигурно неће бити донете никакве стратешке одлуке о даљем раду. То је тема за Главни одбор који је заказан за 11. фебруар и ново руководство Двери које ће тек бити изабрано. Сматрамо да не треба журити ни у какве нове савезе или коалиције, већ да добро треба размислити о свему што се дешава на српској политичкој сцени и пустити време да се сви политички актери покажу.

У међувремену је Председништво Двери у оставци донело препоруку свим нашим градским и општинским организацијама да ступе у контакт са колегама из опозиције на локалном нивоу и да покрену почетне разговоре око потенцијалне сарадње на локалним изборима, али само са онима за које је неприхватљива било каква сарадња са владајућем СНС и пре и после избора. Председништво сматра да је сваки облик координације унутар опозиције пред наступајуће преостале локалне изборе добро дошао и да је то једини начин да изборимо за поштене изборне услове и смену напредњачке власти.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери