Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Не журимо са новим коалицијама, треба добро размислити о свему што се дешава на српској политичкој сцени

Упркос медијским насловима који Српски покрет Двери стављају у контекст неких нових републичких коалиција, таква одлука не постоји на нивоу врха Покрета. 

        Разлога је више. Најпре, Председништво Двери је у оставци, као и председник Покрета, и у таквом техничком мандату сигурно неће бити донете никакве стратешке одлуке о даљем раду. То је тема за Главни одбор који је заказан за 11. фебруар и ново руководство Двери које ће тек бити изабрано. Сматрамо да не треба журити ни у какве нове савезе или коалиције, већ да добро треба размислити о свему што се дешава на српској политичкој сцени и пустити време да се сви политички актери покажу.

У међувремену је Председништво Двери у оставци донело препоруку свим нашим градским и општинским организацијама да ступе у контакт са колегама из опозиције на локалном нивоу и да покрену почетне разговоре око потенцијалне сарадње на локалним изборима, али само са онима за које је неприхватљива било каква сарадња са владајућем СНС и пре и после избора. Председништво сматра да је сваки облик координације унутар опозиције пред наступајуће преостале локалне изборе добро дошао и да је то једини начин да изборимо за поштене изборне услове и смену напредњачке власти.

мр Иван Костић 

Потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: