Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Нова Влада треба обавезно да формира Министарство за Косово и Метохију

Српски покрет Двери инсистира да будућа Влада Србије, због погоршане ситуације у јужној српској покрајини, поново формира Министарство за Косово и Метохију које је садашња власт укинула 2012. године.

     Ситуација на Косову и Метохији је сваким даном све неизвеснија и постоји реална опасност да у блиској будућности поново буде озбиљно угрожена безбедност српског живља. Део владајуће коалиције и патриотска опозиција у Скупштини Србије су сагласни у оцени да очување Косова и Метохије у саставу Србије треба да буде приоритет нове Владе Србије. Због тога Канцеларију за Косово и Метохију треба дићи на ниво министарства и додатно га ојачати са људским и финансијским ресурсима. Министарство за Косово и Метохију је, доласком на власт СНС-а, укинуто 27. јула 2012. године и сада је управо владајаћа коалиција у обавези да га опет формира, јер албански фактор не испуњава ни једну преузету обавезу из потписаних међународних уговора, чиме је обесмишљено постојање и поштовање антиуставног Бриселског споразума.

Српски покрет Двери никада неће пристати на погрешну политику која је до сада вођена када је Космет у питању, а која је била оличена у идејама Бриселског споразума и разграничења. Политика Двери је кристално јасна и за нас је приоритет измештање преговора из Брисела у Савет безбедности УН, где се могу наставити преговори са албанском мањином, уз максимално поштовање Резолуције 1244 и очување територијалног интегритета Републике Србије.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: