Српски Покрет Двери - Лого
Search

Иван Костић: Подржавамо протесте, али смо против насилних метода и проливања српске крви

Потпредседник Српског покрета Двери, Иван Костић рекао је, гостујући на јутјуб каналу „Србин инфо“, да људи не треба да брину да Двери неће постојати, да Српски покрет Двери наставља своју политичку борбу, да ће наставити да се бори против актуелне власти, као и да је неопходно уједињење патриотске опозиције. 

      „Двери су биле главни заговарачи уједињења патриотске опозиције. Ми и даље остајемо при ставу да треба доћи до уједињења.“ – рекао је Костић.

Говорећи о дешавањима након избора, Костић је истакао да Српски покрет Двери подржава протесте и студенте.

„Ми подржавамо протесте и студенте који оправдано протестују. Залажемо се за понављање избора, поднели смо преко 120 приговора РИК-у и трудимо се да на све могуће правне начине оспоримо резултате ових избора јер смо свесни да су избори покрадени, али смо и против насилних метода и проливања српске крви и неког сценарија грађанског рата зарад интереса неке стране државе. Позивам лидере патриотских странака да разговарамо, да не дозволимо да се овакав изборни процес прихвати, јер ће се и у будућности ово наставити и доћи ће до још већих притисака на грађане. Сва опозиција треба да се уједини како бисмо утицали на државне институције да се прочисти бирачки списак и да се омогући гласање нашим људима на Косову и Метохији.“ – рекао је потпредседник Двери.

Костић је истакао да је неопходно укрупњавање целе опозиције за борбу на предстојећим локалним изборима, нарочито у великим градовима у којима је могућа победа опозиције и да је без уједињења немогуће остварити победу.

Говорећи о сусрету са Маријом Захаровом Костић је рекао да се морају одржавати контакти са Руском Федерацијом, са представницима њиховог политичког и друштвеног живота, због подршке Русије у борби за очување Косова и Метохије у саставу Србије.

Потпредседник Двери је рекао, говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, да је Србима јасно да је режим Александра Вучића њих преварио, да су они у неизвесности и у страху од локалних криминалаца који контролишу све на северу и у страху од албанске полиције која вршља свакодневно на Косову и Метохији.

„Срби немају заштиту ни своје државе, овај режим их је предао у руке албанских сепаратиста.“ – закључио је Костић.

Целу емисију можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: