Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: СНС да смени Борка Стефановића или да га постави за министра спољних послова

Недопустиво је да Борко Стефановић са тако одговорне функције каква је место председника Одбора за спољне послове Скупштине Србије шаље поруке које су у супротности са званичном државном политиком, а да нико из владајуће коалиције не реагује на његове изјаве.

     Српски покрет Двери отворено изража сумњу да актуелни председник Одбора за спољне послове све ради у договору са представницима Српске напредне странке и да за иницијативу о увођењу санкција Русији има подршку од самог врха државе. Циљ њихових коордисаних акција је да се добије повратна реакција јавности у вези са евентуалним увођењем санкција Русији о којој се све отвореније говори као једном од следећих корака и притисака западних центара моћи на које ћемо морати да пристанемо. Пошто је владајућа већина у Скупштини Србије поверила место председника Одбора за спољне послове једној опозиционој партији, што до сада није била пракса, очигледно је то урађено са циљем да Борко Стефановић ради оно што не сме да ради СНС због страха од реакције својих бирача.

Такође је недопустиво да место председника тог одбора преузме човек који више нема политички кредибилитет, јер је као представник Министарства спољних послова Републике Србије 2011. године потписао споразуме са лажном држжавом Косово, који су накнадно од стране Уставног суда Србије проглашени неуставним.

Представницима СНС-а у Скупштини Србије преостаје или да поднесу захтев за смену Борка Стефановића са места председника Одбора за спољне послове или да премијерки Ани Брнабић предложе да он постане нови министар спољних послова, ако је и СНС сагласан са спољном политиком коју промовише Борко Стефановић.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 2: Медија центар

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: