Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Срби колективно да бојкотују нелегалне приштинске  изборе заказане за 18. децембар

Српски покрет Двери позива председника Скупштине Владимира Орлића да истог дана 18. децембра, организује изборе за Скупштину АП Косова и Метохије и да поново легитимише и обнови наше институције које су укинуте Бриселским споразумом.

   Сада је прави моменат да држава Србија и Срби са Косова и Метохије покажу висок степен националне одговорности и да сви заједно бојкотују нелегалне изборе које је Приштина заказала за 18. децембар у четири општине на северу Космета.

Србија сада треба да успостави све оне државне институције које смо имали до 2013. године на северу КиМ, а то су српска полиција, правосуђе и цивилна заштита.

Државни врх у Београду више не сме да попушта Албанцима, надајући се да ће заузврат добити милост са запада или некакву Заједницу српских општина која ће ионако бити формирана по Уставу лажне државе Косово, а не по Уставу и законима Републике Србије.

Српски покрет Двери сматра да политички врх Србије мора да замрзне преговоре под окриљем Европске уније и инсистира да се они поново врате у оквир Уједињених нација, јер су Европска унија и западни центри моћи јавно ставили до знања Србији да мора да прихвати као равноправног партнера лажну државу Косово, што је супротно Уставу и нашим државним интересима.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: