Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Србија мора да тражи отворену помоћ Русије у циљу очувања свог суверенитета на Косову и Метохији

Српски покрет Двери захтева да наше руководство тражи од Руске Федерације дипломатску помоћ на преговорима који се воде у Бриселу, али и да заједно са политичким и војним врхом координирају акције како би се сачували животи наших сународника на Косову и Метохији.

    Портпаролка Министарства спољних послова Руске Федерације Марија Захарова је пре 20 дана изјавила да Србија од Русије није тражила никакву помоћ када је у питању конфликтна ситуација на Космету?!

Зашто се наше државно руководство по сваку цену одриче помоћи Руске Федерације? Свима је више него јасно да нам једино Русија може помоћи да сачувамо суверенитет Србије на Косову и Метохији, првенствено дипломатским путем у Савету безбедности УН, али и директним и што хитнијим укључивањем у бриселске преговоре, поготово када видимо да и САД имају свога преговарача у дијалогу Београда и Приштине.

Такође, апсолутно је легитимно и у складу са политиком војне неутралности да Србија дозволи Русији да стационира своју војну базу на југу Србије, чија би једина сврха била одбрана нашег народа у случају најављеног напада албанских екстремиста. Ово је наравно политика реципроцитета, пошто НАТО већ има своју базу у нашој јужној покрајини, која је логистички центар и највећа подршка албанским сепаратистима.

Преговори у Бриселу су још једном показали да су и Брисел и Вашингтон на страни лажних приштинских институција, тако да је бесмислено очекивати да они буду део мирног решења, када су управо САД и Европска унија покровитељи независности лажне државе Косово.

Зато је укључивање Русије у решавање конфликта на Космету једина реална политика и последња шанса државног руководства Србије да се криза реши мирним путем.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: