Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Вучић и Српска листа поново обмањују народ на Косову и Метохији

Српски покрет Двери сматра да су разлози привременог повратка Срба у Скупштину лажне државе Косово неубедљиви и да су наставак двоструке игре која се Србима на Космету сервира из Београда.

    Велика већина народа у Србији се обрадовала изласку српских посланика из Скупштине лажне државе Косово, надајући се да је то први корак ка ревитализацији српских институција, које је актуелна власт укинула потписивањем антиуставног Бриселског споразума.

Међутим, као и много пута до сада представници Српске листе су уз асистенцију из Београда одлучили да сачувају десет својих мандата у тој Скупштини, надајући се да ће се у њу опет вратити ако им Курти формира, по сепаратистичком уставу лажне државе Косово, Заједницу српских општина. Управо су то и изјавили приликом изласка из институција.

Овај јучерашњи потез показује да СНС и представници Српске листе немају јасну и одлучну политику када је Косово и Метохија у питању и да још нису одлучили да ли су за њих приштинске институције легалне или не, тј. да ли је Косово и Метохија за њих јужна српска покрајина или део велике Албаније.

Српски покрет Двери инсистира да се наши представници не враћају у лажне приштинске институције, већ да председник Скупштине Србије Владимир Орлић што пре распише изборе у четири општине на северу Космета и тиме започне процес реинтеграције Косова и Метохије у уставно-правни поредак Републике Србије.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 1: Принтскрин/РТК

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: