Иван Костић: Вучић опет плаши Србе на КиМ, а не нуди решење за заштиту народа

Председник Србије Александар Вучић је поново најавио нови терор над Србима са Косова и Метохије, али их је опет, као и много пута до сада, оставио на цедилу, рекавши им да је „најбоље да се склоне на неко време“?! Да ли је то његова нова „историјска“ идеја, да се сви Срби из јужне покрајине колективно иселе у централну Србију?

После сваке Вучићеве мега идеје, од потписивања Бриселског споразума до идеје разграничења, и на крају прихватања француско-немачког ултиматума, Србија је губила елементе државности на КиМ, а терор и напади на Србе су бивали све већи и учесталији.

Иако је српско руководство имало низ могућности да преко Савета безбедности УН протеклих месеци, док је Русија председавала, тражи сазивање хитне седнице по питању поштовања Резолуције 1244 и заштите Срба, они то нису урадили. Очигледно је да председник Вучић не сме ништа да уради у циљу очувања суверенитета Србије, а што је у сагласности са косовском агендом из Вашингтона и Брисела, која има за коначни циљ улазак Косова у НАТО и стварање Велике Албаније као главног ослонца НАТО трупама на Балкану.

Председник Србије је јуче најавио да ће „Курти појачати терор чим Кијев крене у офанзиву“?! Какве везе има офанзива Кијева са новим нападима на Србе са севера Косова и Метохије? Ако веза постоји, онда је логично да Србија за решење косовског питања мора тражити помоћ од држава које нису признале лажну државу Косово и које нису сагласне са политиком председника Украјине Володимира Зеленског.

Српски покрет Двери и даље инсистира на поништавању Бриселских споразума, хитном сазивању седнице Савета безбедности по питању стања на Косову и Метохији и повратак српских снага безбедности у складу са Резолуцијом 1244, формирању цивилне заштите на северу КиМ, као и обнављање рада Скупштине АП Косова и Метохије и расписивање локалних избора у четири општине на северу КиМ (Косовска Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан), у складу са Уставом и законима Републике Србије.

мр Иван Костић

Народни посланик