Иван Костић: Вучић покушава да окриви Путина за своје дипломатске поразе

Без обзира на јучерашње спиновање председника Србије, велика већина народа у Србији зна да су једино Русија и њен председник Путин гарант очувања Косова и Метохије у саставу Србије.

Председник Србије је у своме јучерашњем обраћању нацији покушао да Русију и њеног председника представи као главне кривце за додатне притиске који стижу од стране земаља НАТО-а, наводећи недавно излагање Путина пред генералним секретаром УН.

У најмању руку је некоректан потез да председник Србије на тај начин презентује проблем око Косова и Метохије, који је управо он направио, потписујући антиуставни Бриселски споразум и водећи једну безидејну политику последњих 10 година.

Могао је председник Вучић, да је хтео, јуче да спомене улагање вета од стране Руске федерације у Савету безбедности 2015. године када је Велика Британија уз подршку САД и ЕУ ставила на гласање Резолуцију о геноциду у Сребреници, којом би се цео српски народ прогласио за геноцидан.

Међутим, то јуче није била намера председника Србије, који је хтео да у јавности створи утисак да Србија од Русије више не може очекивати подршку када је Косово и Метохија у питању, што је једна очигледна лаж. Он је то јуче и нагласио, рекавши неколико пута „да Србија на међународном плану више нема никога ко би је подржао у одбрани Косова и Метохије“!?

Оно што је позитивно у његовом јучерашњем излагању јесте то, да је јавно признао да већински народ у Србији више није за улазак у ЕУ. Због тога нас још више чуди његово погубно инсистирање на европском путу без циља и повратка, који је последњих 20 година скупо коштао нашу државност и нашу привреду.

Српски покрет Двери чврсто остаје на своме становништву да су одбрана Косова и Метохије и јачање стратешке сарадње са Русијом стратешки политички интерес наше земље, и око тих циљева ћемо окупити све патриотски настројене појединце и организације који ће бити брана било каквим самоубилачким потезима политичара на власти у Србији, који су због криминала и корупције уцењени од стране западних агентура.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери