Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Захтевамо ХИТНУ смену Селаковића и Стевановића

На данашњој конференцији за медије испред амбасаде Русије у Београду, а поводом гласања Србије у Уједињеним нацијама за Резолуцију уперену против Русије, обратио се потпредседник Српског покрета ДВЕРИ мр Иван Костић. Он је рекао да је Србија јучерашњим гласањем у Уједињеним нацијама променила своју досадашњу праксу у спољној политици чиме се отворено ставила у службу западних сила које су покренуле антируску хистерију у целом свету, а што ће дугорочно имати несагледиве последице по грађане Србије. Посебно је истакао да због тога Српски покрет захтева да под хитно буду смењени садашњи министар спољних послова Никола Селаковић и амбасадор Србије при сталној мисији у Уједињеним нацијама Немања Стевановић.

Такође, Костић је прочитао и писмо које су Двери предале амбасадору Русије у Београду, а чију садржину преносимо у целости:

„Ваша екселенцијо, уважени Александре Аркадијевичу,

У име Српског покрета Двери, а и у име целог српског народа, желимо да Вам упутимо извињење поводом одлуке нашег Министарства спољних послова и сталне делегације Србије у УН да гласају за резолуцију УН о Украјини, а против интереса Русије.

Иако је од 2014. године, након присаједињења Крима Русији, Генерална скупштина Уједињених нација неколико пута на дневни ред стављала резолуције о стању у Украјини, које су биле изразито антируске и које нису осликавале право стање ствари на терену, Србија ниједном до сада није гласала против Русије, а самим тим и против својих националних и државних интереса.

Ово што се десило јуче у Уједињеним нацијама је преседан у спољној политици Републике Србије, за који морају да сносе одговорност сви носиоци власти у Србији, почевши од председника Републике Србије Александра Вучића, министра спољних послова Николе Селаковића до амбасадора Србије при Уједињеним нацијама Немање Стевановића.

Овакав поступак указује да је актуелна власт одлучила да промени досадашњу спољну политику и да ће се у наредном периоду прикључити антируској пропаганди у свету, што може резултирати увођењем санкција Русији и на крају приступањем Србије НАТО пакту, чиме би се довела у питање безбедност свих грађана Србије.

Уколико се тако нешто под притиском западних сила ипак деси, руски народ треба да зна да ће Српски покрет Двери првог дана по доласку на власт укинути те санкције и успоставити поредак у односима између две земље заснован на стратешком партнерству и историјској традицији.“

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: