Српски Покрет Двери - Лого
Search

Иван Костић: Зашто Орлић није демантовао председника украјинске Раде?

Пре свега, постављам неколико питања председнику Народне скупштине Републике Србије Владимиру Орлићу, везано за његову посету Прагу. 

   Због чега на сајту Скупштине Србије нема извештаја о његовом састанку са председником Врховне раде Украјине? Шта је причао са председником Врховне раде Украјине? Ако је причао супротно од онога што је објавио на свом твитер налогу председник Врховне раде Украјине, због чега Владимир Орлић то није демантовао? Да ли је Орлић сагласан са оним што је рекао Украјинац, да ће се Србија придружити међународној коалицији против Русије и да ли је то званичан став актуелне власти и Владимира Орлића?

Поред тога, постављам питање и министру спољних послова Ивици Дачићу, да ли ће данас у Савету безбедности УН да помене резолуцију 1244, да говори о њеном потпуном поштовању, о повратку наших снага безбедности на Косово и Метохију и о повратку 200.000 протераних лица српске националности? То су ствари које Србија данас на седници СБ треба да изнесе и да инсистира на поштовању резолуције 1244. То је једини међународни оквир који треба да се поштује и у којем Србија може да води проактивну политику.

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: