Српски Покрет Двери - Лого
Search

Иван Костић: Зашто Србија није учествовала на Међународној конференцији о безбедности у Москви?

Представници Владе Србије настављају са праксом да избегавају сваки званичан контакт са представницима Руске Федерације на пољу међународних односа, што је неозбиљно и недопустиво с обзиром да у септембру Албанија председава Саветом безбедности, а након тога ће се расправљати и о пријему тзв. Косова у Интерпол и у УНЕСКО. 

    Међународна конференција о безбедности која се одржава у Москви је окупила представнике 30 земаља Европе, Азије, Африке и Јужне Америке, али нико од представника Србије није смео да се појави на овом изузетно важном скупу који се тиче такође и безбедности наше земље у времену косовске кризе и нарастајућих апетита албанских политичара.

У исто време скоро сви представници Владе Србије редовно сарађују са званичницима НАТО пакта на разним конференцијама, семинарима и вежбама у сектору дипломатије и безбедности, чиме отворено крше државни курс политичке и војне неутралности.

Питамо још једном председника Србије Александра Вучића, премијерку Ану Брнабић, министра спољних послова Ивицу Дачића, председника Скупштине Владимира Орлића, као и све представнике извршне власти када ће кренути да сарађују са представницима Русије која је и даље наш највећи пријатељ у међународним организацијама, али и трговински партнер са све већим и већим учешћем у укупној робној размени са Србијом.

С обзиром да већ сада знамо јесењу агенду институција самопроглашене државе Косово и огроман притисак Брисела и Вашингтона на Србију да апсолутно имплементира француско-немачки ултиматум и да се одрекне своје јужне покрајине, постављамо питање представницима власти да ли имају икакав план како да на међународном пољу одбранимо свој територијални интегритет и суверенитет.

мр Иван Костић 

народни посланик
потпредседник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: