Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Зашто Србија није учествовала на Међународној конференцији о безбедности у Москви?

Представници Владе Србије настављају са праксом да избегавају сваки званичан контакт са представницима Руске Федерације на пољу међународних односа, што је неозбиљно и недопустиво с обзиром да у септембру Албанија председава Саветом безбедности, а након тога ће се расправљати и о пријему тзв. Косова у Интерпол и у УНЕСКО. 

    Међународна конференција о безбедности која се одржава у Москви је окупила представнике 30 земаља Европе, Азије, Африке и Јужне Америке, али нико од представника Србије није смео да се појави на овом изузетно важном скупу који се тиче такође и безбедности наше земље у времену косовске кризе и нарастајућих апетита албанских политичара.

У исто време скоро сви представници Владе Србије редовно сарађују са званичницима НАТО пакта на разним конференцијама, семинарима и вежбама у сектору дипломатије и безбедности, чиме отворено крше државни курс политичке и војне неутралности.

Питамо још једном председника Србије Александра Вучића, премијерку Ану Брнабић, министра спољних послова Ивицу Дачића, председника Скупштине Владимира Орлића, као и све представнике извршне власти када ће кренути да сарађују са представницима Русије која је и даље наш највећи пријатељ у међународним организацијама, али и трговински партнер са све већим и већим учешћем у укупној робној размени са Србијом.

С обзиром да већ сада знамо јесењу агенду институција самопроглашене државе Косово и огроман притисак Брисела и Вашингтона на Србију да апсолутно имплементира француско-немачки ултиматум и да се одрекне своје јужне покрајине, постављамо питање представницима власти да ли имају икакав план како да на међународном пољу одбранимо свој територијални интегритет и суверенитет.

мр Иван Костић 

народни посланик
потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: