Српски Покрет Двери - Лого

Изградња метроа и депонија угрожавају изворе пијаће воде

Макишко поље у опасности

Изградњом метроа и прављењем дивље депоније на водоизворишту Макиш, актуелна власт, угрожава снабдевање чистом пијаћом водом Београђана, упозорио је нестраначки кандидат за градоначелника Београда Патриотског блока за обнову краљевине Србије др Бориславв Антонијевић.

    Kандидат за градоначелника посетио је са својим тимом водоизвориште Макиш на којем се гради депо за метро, разни други објекти, али и депонија шута. Он је запитао, ко је дозволио, да се на једном таквом важном стратешком месту за Београд, гради, иако постоји правилник о томе које су зоне непосредне заштите. Према правилнику, у ужу зону не може да се уђе, а шира зона има одређена ограничења, објаснио је Антонијевић.

„Обе зоне су огранићене за обављање делатности, посебно изградње, како се не би угрозио квалитет воде за пиће“, рекао је Антонијевић. Он је оценио, да овакво понашање актуелне власти, значи да градске челнике и не интересује шта се ради на водизворишту Макиш, и не интересује их да ли ћемо имати чисту пијаћу воду.

Патриотски блок за обнову краљевине Србије и те како интересује и водоизвориште и чиста вода и све што се дешава и ради у нашој престоници, закључио је Антонијевић.

др Борислав Антонијевић

Патриотски блок – Тим за Београд

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: