Српски Покрет Двери - Лого
Search

Изливање фекалија у београдске реке еколошка катастрофа

Београд нема ниједну фабрику за прераду отпадних вода!

Изливање фекалија у београдске реке јесте права еколошка катастрофа, каже нестраначки кандидат за градоначелника Патриотског блока за обнову краљевине Србије др Бранислав Антонијевић.

    Он је са својим тимом, обишао једну од преко три стотине дивљих депонија,
која се налази у близини Панчевачког моста, на неколико стотина метара од првих зграда у улици Вука Врчевића на општини Палилула, и на само два километра од центра Београда.
„Цистерне пуне фекалија и отпадних вода нон стоп се довозе на парцелу јавног предузећа Београдског водовода и канализације, и одатле се исте, директно изливају у Дунав“, рекао је Антонијевић.

Отпадне воде у реку Саву изливају се на 116 места, а у реку Дунав на 136 места само на територији града Београда, упозорава нестраначки кандидат за градоначелника коалиције Двери ПОКС Антонијевић. „У Београду се годишње у наше реке, Саву и Дунав излије фекалија еквивалентних запремини 60.000 олимпијских базена! Због тога, лети, када се водостаји спусте, канализација се не излива директно у реку, и зато се осећају непријатни мириси у којима се, поред загађеног ваздуха, гуше Београђани“, објаснио је Антонијевић.

Београду је под хитно потребна изградња неколико фабрика за прераду отпадних вода како би се заштитиле реке Сава и Дунав, истакао је кандидат за градоначелника Патриотског блока. Посебан проблем јесте и чињеница да почетак изградње метроа код Макиша прети да угрози извориште воде из којег се Београд снабдева пијаћом водом, закључио је Антонијевић.

др Бранислав Антонијевић

Патриотски блок за обнову краљевине Србије

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: