Српски Покрет Двери - Лого
Search

Јаковљевић: Афричка куга свиња се шири као пожар, надлежни нису на време реаговали

Народни посланик Српског покрета Двери Милован Јаковљевић рекао је данас да се афричка куга свиња „шири као пожар“, те критиковао надлежне што нису на време реговали и то спречили. 

      Јаковљевић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије, рекао и да су, и он лично и Двери, упозоравали на појаву те заразне болести код свиња али да, како је казао, то нико из власти није схватио озбиљно.

Додао је да су надлежни, због те болести, 20. јула формирали штаб који још није заседао, а да је он још 7. јула упозоравао на потребу хитног реаговања.

Истакао је да се чини да власт намерава да проблем реши увозом смрзнутог свињског места и додао да је „индикативно ко ће добити дозволе“ за тај увоз.

Због тога је позвао на одговорност министарку пољопривреде Јелену Танасковић и затражио и да се огласи по питању проблема произвођача малина са откупном ценом тог воћа.

Навео је да постоје информације да малинари уз, подршку власти, организују протесте испред хладњача које откупљују малине.

„Уколико је то тачно, затражићу оставку министарке“, рекао је Јаковљевић и позвао председника Србије Александра Вучића да се огласи тим поводом.

Указао је и на проблем пољопривредника, којима је невреме оштетило усеве, са осигуравајућим кућама, те се заложио за формирање независне комисије која би утврдила висину штете.

*Извор: Бета 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: