Српски Покрет Двери - Лого
Search

Јаковљевић: Чему служи Привредна комора Србије?

Привредна комора Србије (ПКС) је невладина организација која годинама паразитира на грбачи привредника, предузетника и пољопривредника. На основу Закона о привредним коморама, ПКС-у је омогућено да наплаћује апанажу коју сама разрезује микро, малим, средњим и великим привредним субјектима на својој интерној Скупштини. Ове глобе нису поштеђена ни многа удружења пољопривредних произвођача. 

     Желим да скренем пажњу на догађај који је на перфидан и бахат начин повредио не само интелигенцију, већ и достојанство привредника и пољопривредника.

На основу дописа чланова удружења произвођача малина и представника откупљивача и прерађивача малина, који су упутили скупштинском Одбору за пољопривреду, шумарство и водопривреду, Одбор је заузео став да се упути захтев ПКС-у за одржавање састанка на коме би учешће узели и произвођачи и откупљивачи, а све у интересу проналажења дугорочних решења за српско малинарство.

Одбор је предложио и трочлану делегацију која би представљала ставове Одбора на заказаном састанку. Термин је договорен и то је требало да буде јуче, 14.09.2023. године са почетком у 11 часова на првом спрату зграде ПКС.

На састанак је позвано око 20 учесника, али до састанка није дошло јер смо добили званичан мејл од ПКС да се састанак до даљег, односно до добијања мишљења министарства, одлаже. Подсећамо да је Србија деценијама уназад светски лидер у производњи и пласману малина. Годишњи извоз држави донесе приход од 250 до 350 милиона евра. Са економског становишта, од малина у Србији живи до милион људи који се непосредно и посредно баве малинама.

Због свега овога јавно питамо надлежне:

  • Да ли је послодавац ПКС-у Министарство пољопривреде или привредници који плаћају ПКС?
  • Зашто ПКС не штити интересе привредника и недовољно ради на промоцији српских брендова?
  • Зашто је обавезна чланарина коју плаћају привредни субјекти?
  • ПКС је паразитска НВО која служи интересним групама, а привреди је само још један у низу парафискалних намета. Да ли ико осим Двери препознаје велику осионост и бахатост челника ПКС на челу са Марком Чадежом?

 

Двери ће покренути преиспитивање не само обавезне чланарине, од које ПКС на годишњем нивоу има више милиона евра, већ и постојања овакве НВО паразитске организације.

Милован Јаковљевић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: