Српски Покрет Двери - Лого

Јаковљевић: Двери подржавају протесте незадовољних пољопривредника!

Непримерено високе цене вештачких ђубрива и дизел горива извеле су на улице Браничева више десетина пољопривредника, који су тракторима на кратко блокирали путни правац према Београду.

    Цене ђубрива су веће преко 300% у односу на исто време прошле године. Цене дизел горива су више за 50 динара по литру. Све би ово било у реду када би се пољопривредницима гарантовала цена за пшеницу од 80 динара, а за кукуруз 100 динара.

Међутим, врхунац апсурда је да извозимо сировине, а увозимо храну сумњивог порекла. Високе цене инпута који утичу на производњу хране за последицу ће имати енормно поскупљење основних животних намирница, што ће утицати на смањење куповне моћи и пад животног стандарда наших грађана. Потрошачка корпа у овој 2022. години биће знатно виша, па самим тим све најаве о номиналној повишици плата и пензија биће бесмислене, јер реална стопа инфлације ће врло брзо неутралисати повећање плата и пензија.

Неспособна власт је угрозила прехрамбену безбедност. Није нормално да извозимо пшеницу, кукуруз, квалитетну јунетину и јагњетину у Саудијску Арабију, Египат и Индонезију по најнижим ценама, а увозимо месо из Аргентине и Бразила, парадајз из Албаније, јабуке из Пољске, млеко из Немачке, Француске и Украјине по дампинг и субвенционисаним ценама.

Српски покрет Двери зна да је једино богат и задовољан пољопривредник гарант за економску, безбедносну, здравствену и прехрамбену стабилност нашег народа.

Зато, дајемо пуну подршку незадовољним и обесправљеним пољопривредницима широм Србије.

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: