Српски Покрет Двери - Лого
Search

Јаковљевић: Момировић нека прода дедовину, српска земља није на продају

Најава министра Момировића да ће се озваничити споразум са Емиратима, по којој ће се легализовати продаја земље странцима, само је још један разлог зашто треба убрзати изборе и склонити ову власт која ради само за странце и сопствене интересе.

    Србија је већ имала горко искуство са комапанијама Ал Дахра и Ал Рафавед, инвеститорима из Емирата, који су за 20% тржишне цене дошли до огромног пољопривредног богатства у Војводини. Тако су пољопривредна предузећа у Бачкој, ”Бачка”, ”Јадран”, ”Млади борац” и ”Агробачка” продата за свега 22 милиона евра. Ал Рафавед је на поклон добио и целу имовину војне установе ”Моровић” за коју не плаћа закуп, већ је у обавези да даје 20% профита. Тада је одузето од сточара хиљаде хектара државне земље на коју су имали право и заправо, то је био ударац који је девастирао укупан сточни фонд, а започет је увоз замрзнутог отпадног меса из 1982. године. Ал Дахра је купила и ПКБ са 16.785 хектара земље за половину процењене вредности, односно за 105 милиона евра, а то земљиште ће држава сада откупљивати за ауто-пут по десетоструко вишој цени. Управо због овакве штеточинске политике Србија уместо да храни пола Европе и земљиште понуди домаћим пољопривредницима, данас једе паризер. Тада је лично председник обећавао да ће шеици из пустиње научити српског сељака како да производи храну, као и огромне донације у наводњавање и дупле сетве, а земљу су управо оваквом политиком довели до глади и најскупље хране у региону и шире.

Према неким изворима укупна сарадња са фантомским фирмама из Емирата представља само легализацију прљавих послова ове власти и прање новца. Један од таквих пројеката је и ”Београд на води” који бележи милионске губитке уместо обећаног благостања.

Министар Момировић и његови ментори могу само да продају своју дедовину, а све што су отели овом народу биће наплаћено и враћено одмах након избора, укључујући и достојанство и захвалност српским сељацима који ову земљу хране вековима.

Милован Јаковљевић 

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 2: 021.rs 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: