Српски Покрет Двери - Лого

Јаковљевић: Не може бити јединства у издаји националних интереса

Међународна геополитичка, економска и свака друга могућа криза изазвана ратом у Украјини, није заобишла ни нашу земљу и потпуно сам сагласан да се налазимо у неугодној и деликатној ситуацији.

    Нема сумње да је Србији потребно јединство. Добро је ако то коначно схвата и актуелна власт која је годинама уназад поларизовала и делила Србију по свим основама. Међутим, о каквом се јединству ради? Око чега? Јединства око одбране или издаје националних и државних интереса?

Уколико јединство подразумева очување и заштиту најзначајнијих националних интереса попут неувођења санкција Руској Федерацији, поштовања Резолуције 1244 СБ УН ради очувања и заштите Косова и Метохије, јачање односа са Републиком Српском и Црном Гором, као и поштовања закона и Устава Републике Србије, то је програм Српског покрета Двери и око тога смо увек спремни да се окупљамо и сарађујемо.

Међутим, ако позив на јединство значи увођење санкција Руској Федерацији, чланство Србије у НАТО-у, одустајање од Косова и Метохије, небригу о нашим сународницима у Црној Гори и Републици Српској и свим другим Србима у расејању, као и непоштовање закона и Устава, Двери не могу нити хоће да буду саучесници у урушавању народа и државе. За такав наум актуелна власт има већ инструментализоване политичке странке прозападно оријентисане, које су спремне да спроводе бриселске и НАТО агенде у интересу својих ментора и послодаваца.

Са Дверима увек знате на чему сте: ми ћемо бити истрајни борци за виталне националне и државне интересе, као и најоштрији противници сваком режиму, свим аутошовинистима и агентима страног интереса који раде супротно.

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: