Јаковљевић: Не може бити јединства у издаји националних интереса

Међународна геополитичка, економска и свака друга могућа криза изазвана ратом у Украјини, није заобишла ни нашу земљу и потпуно сам сагласан да се налазимо у неугодној и деликатној ситуацији.

Нема сумње да је Србији потребно јединство. Добро је ако то коначно схвата и актуелна власт која је годинама уназад поларизовала и делила Србију по свим основама. Међутим, о каквом се јединству ради? Око чега? Јединства око одбране или издаје националних и државних интереса?

Уколико јединство подразумева очување и заштиту најзначајнијих националних интереса попут неувођења санкција Руској Федерацији, поштовања Резолуције 1244 СБ УН ради очувања и заштите Косова и Метохије, јачање односа са Републиком Српском и Црном Гором, као и поштовања закона и Устава Републике Србије, то је програм Српског покрета Двери и око тога смо увек спремни да се окупљамо и сарађујемо.

Међутим, ако позив на јединство значи увођење санкција Руској Федерацији, чланство Србије у НАТО-у, одустајање од Косова и Метохије, небригу о нашим сународницима у Црној Гори и Републици Српској и свим другим Србима у расејању, као и непоштовање закона и Устава, Двери не могу нити хоће да буду саучесници у урушавању народа и државе. За такав наум актуелна власт има већ инструментализоване политичке странке прозападно оријентисане, које су спремне да спроводе бриселске и НАТО агенде у интересу својих ментора и послодаваца.

Са Дверима увек знате на чему сте: ми ћемо бити истрајни борци за виталне националне и државне интересе, као и најоштрији противници сваком режиму, свим аутошовинистима и агентима страног интереса који раде супротно.

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери