Српски Покрет Двери - Лого

Јаковљевић: Превара деценије, ГМО и Кодекс Алиментаријус

Општа геополитичка, климатска, ратна, економска и свеопшта криза планетарних размера за последицу има угрожавање безбедности, здравља и живота читавог човечанства, па самим тим и прехрамбене сигурности социјално најугроженијих људи.

    У глобалној несташици хране стране мултикорпорације су пронашле нову шансу за увођење алтернативне хране и стварање профита. Није теорија завере када кажемо да живот на нашој планети контролишу моћни колонијалисти – војном и фармацеутском индустријом, енергетиком и економијом, социјалном и еколошком политиком, али највише контролом хране.

Србија је већ поодавно постала депонија Европске Уније и других светских центара моћи. У нашу земљу увози се готово све, без икакве контроле, а највише храна. Мотивисан опстанком на власти и енормним богаћењем, режим снисходљиво и сервилно удовољава страном корпоративном капиталу, увозничкон лобију и Светској трговинској оранизацији (СТО). Поред тога што се 136 општина и градова у Србији изјаснило против увоза, узгоја и прераде Генетски модификованих организама (ГМО), Влада Републике Србије је на перфидан начин и на мала врата изменом члана 5. Закона о безбедности хране, увела ГМО.

Генетски модификовани организми се добијају укрштањем ћелија биљног и животињског порекла. Таквим укрштањем, које није природно, дошло је до развоја више врста обољења код људи и животиња, као што су стерилитет, дијабетес, тумори, разне инфекције и слично. Употребом пестицида који су искључиво намењени заштити ГМО усева, долази до најтежих облика канцера.

Ништа мањи проблем није увођење Кодекса Алиментаријус и нове хране. Кодекс Алиментаријус је збир међународних стандарда, правила поступања, смерница и других препорука везаних за храну, производњу хране и безбедности хране за употребу. Овај међународни стандард Светска трговинска организација користи за процену горње границе витамина и минерала у храни. Кодекс Алиментаријус прописује стандарде који, када се усвоје, постају законска обавеза, тако да се недостатак у храни надокнађује суплементима које смо принуђени да купујемо у фармацеутској и прехрамбеној индустрији, а који су створени вештачки. Таква нова храна за нас је непозната и наш организам је не препознаје, па самим тим тешко врши детоксикацију и суплементи остају у нашем организму. На пример, Кодекс Алиментаријус ће прописати горњу границу витамина „Це“ у некој храни, која на дневном нивоу не сме бити већа од 200мг, тако да већи садржај витамина „Це“ од дозвољеног би се третирао противзаконито, као конзумација неке опојне дроге.

Синтетички адитиви, суплементи, вештачки минерали и витамини су веома скупи и вероватно веома штетни, али за то не мари наша Влада и ресорни министри. На овај начин, режим је омогућио страним корпорацијама и фармацеутској индустрији енормно богаћење које за последицу има угрожавање здравља грађана Србије.

Због свега овога, иницираћемо измену Закона о безбедности хране у Народној скупштини Републике Србије.

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: