Српски Покрет Двери - Лого

Јаковљевић: Власт уништава домаћег привредника

Евроазијска унија затвара врата српској привреди. Забрана увоза српских прехрамбених производа у Белорусију је непосредна одлука Владе у Минску, а посредно ће за последицу имати увођење ембарга на наше производе и у другим државама Евроазијске уније.

    Забрана увоза је настала као одговор белоруске Владе на срамно увођење санкција, које је крајем прошле године Белорусији увела Влада Србије. Ембарго Белорусије према Србији се односи на прехрамбене производе: месне прерађевине, млеко и млечне производе, орашасте плодове, воће, поврће, со, масти животињског порекла, живе свиње, кондиторске производе и друго. Такође, јавност мора бити упозната и са чињеницом да је годишњи обим извоза у Белорусију 55 милиона долара и да је то сума за коју ће бити ускраћени домаћи предузетници.

Погрешном политиком и пузајућим односом према Европској унији и другим западним центрима моћи, а зарад пуког опстанка на власти, Влада Републике Србије је нанела огромну штету не само нашој привреди, већ је угрозила политичке и билатералне односе са братском Белорусијом и другим државама Евроазијске уније.

Подсећамо и да је Белорусија увек била на страни српског народа, и то не само за време НАТО агресије, када је Србији слала тоне хуманитарне помоћи.

Српски покрет Двери искрено жали због срамних одлука наше власти и позива српске предузетнике да заједно, на априлским изборима, променимо не само овај режим, већ комплетан корумпирани систем који овде траје преко 30 година.

Милован Јаковљевић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: