Српски Покрет Двери - Лого

Јаковљевић: Власт задужује чак и нерођене генерације

Министар финансија Синиша Мали се похвалио како је држава приходовала 1.75 милијарди долара од емитовања еврообвезница. Ако се на то дода задужење код ММФ-а од 2.4 милијарде долара долазимо до цифре коју је потребно да платимо кинеским кредиторима само у 2023. години. Међутим, постоји оправдана сумња да тај дуг неће бити враћен у новцу, већ предајом неког од индустријских, привредних или природних ресурса.

   Међутим, оно што још више брине када је реч о задуживању Србије, јесте дугорочно задуживање и стање јавног дуга. Наиме, јавни дуг није 32.4 милијарди евра како тврди актуелна власт, већ је он преко 60 милијарди, јер поједина доспећа дуга долазе на наплату и након 2050. године. То само говори о чињеници да актуелна власт не задужује само садашње, већ и надолазеће генерације грађана Србије, односно чак и оне који још увек нису рођени. Да трагедија буде још већа, власт користи новац из кредита ненаменски и расипнички и то за пројекте који нису приоритет ни за много развијеније државе, попут изградње Националног и више других стадиона чија ће укупна вредност износити преко милијарду долара.

Када све ово имамо у виду, општи је утисак да се кроз огромна задужења ствара амбијент који ће омогућити додатну, велику корупцију кроз незаконите јавне набавке у којима најчешће постоји само један понуђач, а понуђена цена је далеко изнад реалне.

Милован Јаковљевић 

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 2: pixabay 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: