Српски Покрет Двери - Лого
Search

Јаковљевић: Вучићу, буди председник, а не колонијални управник!

Најновија изјава председника Републике Александра Вучића, да треба окупити политичке странке који воле Србију изнад свега, јесте позитивна ствар, али се надамо да она није само једна у низу декларативних и лажних изјава ради додворавања свом политичком и бирачком телу које је већински родољубиво и суверенистички опредељено.

    За разлику од СНС, која је често мењала став и идеологију, Српски покрет Двери ни за јоту није мењао своју доследну политику и стоји на платформи патриотизма, суверенизма и очувања свих виталних националних интереса народа и државе, стамено и принципијелно више од две деценије.

Сама СНС у својим руководећим органима и међу коалиционим партнерима има експоненте свих врста политике, од Зоране Михајловић, Драгана Шормаза, Ане Брнабић преко Небојше Стефановића, Сузане Грубјешић, Горана Весића, Гордане Чомић, па све до Вулина и Дачића. Пре него што крене у мисију окупљања политичких странака које су по његовом аршину и вољи, председник Републике би требао да помете своје двориште и уведе ред, а тек онда позива на саборност и јединство.

У овом правцу је и наш исказан став да не желимо у Владу континуитета коју воде лоши кадрови са погрешном политиком која ће неминовно довести до свеопштег колапса народа и државе. У таквој Влади, Двери не желе да буду саучесници.

Позивати Двери на саборност, родољубље, заштиту интегритета и суверенитета државе је беспотребно, јер је то политика Двери од нашег настанка, на чије политичке позиције председник државе сада жели да дође. И ако је изјава Александра Вучића искрена и добронамерна, Двери му поручују: „Добро дошао кући, председниче“! Али ако је та изјава изречена само због популизма, онда је то само наставак личне промоције која надвладава националне интересе.

Милован Јаковљевић

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 2: Танјуг

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: