Српски Покрет Двери - Лого

Јаковљевић: Вучићу, буди председник, а не колонијални управник!

Најновија изјава председника Републике Александра Вучића, да треба окупити политичке странке који воле Србију изнад свега, јесте позитивна ствар, али се надамо да она није само једна у низу декларативних и лажних изјава ради додворавања свом политичком и бирачком телу које је већински родољубиво и суверенистички опредељено.

    За разлику од СНС, која је често мењала став и идеологију, Српски покрет Двери ни за јоту није мењао своју доследну политику и стоји на платформи патриотизма, суверенизма и очувања свих виталних националних интереса народа и државе, стамено и принципијелно више од две деценије.

Сама СНС у својим руководећим органима и међу коалиционим партнерима има експоненте свих врста политике, од Зоране Михајловић, Драгана Шормаза, Ане Брнабић преко Небојше Стефановића, Сузане Грубјешић, Горана Весића, Гордане Чомић, па све до Вулина и Дачића. Пре него што крене у мисију окупљања политичких странака које су по његовом аршину и вољи, председник Републике би требао да помете своје двориште и уведе ред, а тек онда позива на саборност и јединство.

У овом правцу је и наш исказан став да не желимо у Владу континуитета коју воде лоши кадрови са погрешном политиком која ће неминовно довести до свеопштег колапса народа и државе. У таквој Влади, Двери не желе да буду саучесници.

Позивати Двери на саборност, родољубље, заштиту интегритета и суверенитета државе је беспотребно, јер је то политика Двери од нашег настанка, на чије политичке позиције председник државе сада жели да дође. И ако је изјава Александра Вучића искрена и добронамерна, Двери му поручују: „Добро дошао кући, председниче“! Али ако је та изјава изречена само због популизма, онда је то само наставак личне промоције која надвладава националне интересе.

Милован Јаковљевић

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 2: Танјуг

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: