Српски Покрет Двери - Лого
Search

Јаковљевић: Захваљујући иницијативи Двери, малинари ће бити исплаћени

Извршни одбор Народне банке Србије одлучио је да репрограмира кредит откупљивачима и хладњачарима како би успели да исплате новац који дугују за малине пољопривредним произвођачима, што је за добар део Србије, а посебно за западну Србију, одлична вест. 

   Као члан скупштинског Одбора за пољопривреду, још пре 5 месеци сам покренуо иницијативу да се пронађе решење тај проблем. Овај репрограм неће коштати пореске обвезнике. Репрограм је такав да они који дугују банкама, од 6 до 12 месеци неће морати да враћају главницу, већ само камату на те износе. Са друге стране, мали откупљивачи и мали хладњачари немају значајнија кредитна задужења, али такође имају неисплаћен дуг за малине према прозвођачима, тако да су и они у проблему.

Паралелно са иницијативом за репрограм, кренули смо и са још једном иницијативом која се тиче Фонда за развој, а то је да се по повољним кредитним линијама обезбеде новчана средства малим хладњачарима и откупљивачима и добили смо уверавања да се на томе ради. Због свега наведеног, јавно позивам институције ове државе да се тај процес убрза. Деветнаест удружења пољопривредних произвођача широм Србије ме је позвало да будем њихов гласноговорник и то чиним свих ових месеци.

Милован Јаковљевић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: