Српски Покрет Двери - Лого

Керковић: Држава мора да подстакне домаће привреднике да извозе и стварају нове производе

Говор потпредседника Српског покрета Двери проф. др Тамаре Миленковић Керковић на конференцији за новинаре приликом представљања новоизабраних народних посланика и одборника Двери.

    У име Српског покрета Двери и у своје име захваљујем се на поверењу које сте исказали нашој политици и борби за слободну и суверену Србију, за повратак државе, њених институција и ресурса грађанима и за очување виталних српских националних интереса у будућој Европи нација која се управо рађа пред нашим очима.

Као заступник грађана у Народној скупштини Републике Србије, као потпредседник Српског покрета Двери и као професор Универзитета свој посланички мандат искористићу:

За подршку домаћем привреднику и предузетнику у складу са начелом економског патриотизма који је срж нашег Програма „Паметног економског развоја“. У законске предлоге преточићемо мере о укидању пореза на најмање зараде – минималце, пореска ослобођења за младе предузетнике, жене предузетнице и предузетничка домаћинства, пореска ослобођења и субвенције домаћим привредницима који стварају производе високог технолошког развоја и који добро плаћају запослене, тражићу најповољнији порески статус за фриленсере као и за информатичке и предузетнике који развијају домаће франшизне системе. Домаће привреднике држава мора да подстакне да извозе и стварају нове производе.

За подршку свим породицама, деци, мајкама, самохраним мајкама и самохраним очевима кроз предлоге мера из нашег Социјалног програма „За државу која брине“ и породичне политике Двери – оснивање Алиментационог фонда и посебних система подршке самохраним родитељима, мајчинство као професија, дечији додатак за свако дете, бесплатни уџбеници, свако дете бесплатан здрав оброк у школи и много других предлога.

Као професор универзитета и мајка радићу на побољшању положаја младих и спречавање даљег одласка из земље – остварење права на квалитетно образовање, права на прво запослење, права на први стан, квалитетно слободно време и осамостаљење од родитеља.

За здрав ваздух, воду земљу и храну кроз захтев да вода постане уставно и неотуђиво право човека, за прехрамбени суверенитет Србије и здрав ваздух као неповредиво право.

Исправљање неправди према пензионерима – повратак отетих пензија, стварање Пензионог фонда као инвестиционог фонда, субвенције за пензионере са минималним пензијама, заштитни додатак за старе људе без пензије и др.

За исправљане неправди према бројним категоријама људи доведених до сиромаштва – исплата неисплаћених зарада радницима из пљачкашких приватизација, повратак незаконито наплаћених накнада банкарским клијентима, плаћено породиљско одсуство женама предузетницама, обавезно здравствено осигурање женама на селу.

За повратак изворних прихода локалним самоуправама и директан избор градоначелника, за облике непосредне локалне демократије и права грађана да одлучују о најважнијим питањима живота у градовима и селима.

У наредном периоду, након конститусања Народне скупштине отворићу у Нишу своју посланичку канцеларију и позивам грађане Ниша, али и све друге да ми се обрате као свом заступнику и гласу обесправљених и осиромашених грађана.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

Цео говор Тамаре Миленковић Керковић можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Керковић: Држава мора да подстакне домаће привреднике да извозе и стварају нове производе

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: