Српски Покрет Двери - Лого

Керковић: Двери траже истину о узроцима несреће и одговорност за погибију рудара у руднику „Соко“

Српски покрет Двери од Министарства рударства и енергетике тражи хитно утврђивање околности и одговорности за тешку несрећу у руднику мрког угља „Соко“ код сокобањског села Читлук у коме је рано јутрос погинуло осам рудара, а најмање 18 повређено.

    Ово је последња од трагичних несрећа у рудницима крај Алексинца и Сокобање у којима је и до сада велики број рудара губио животе, а информације министарке Михајловић, директора рудника и рудара и запослених у руднику о томе да ли је било експлозије метана, као и о условима и мерама безбедности и стању опреме у окну су опречне.

Након огромних хаварија у ЕПС-у , изазваних нестручним и партократским управљањем коповима у Колубари, након којих је Србија уместо извоза струје потрошила стотине милиона евра да увози најскупљу струју, нужно се поставља питање да ли је ова јутрошња трагедија могла да се избегне да је стручног руковођења било и да политичка припадност није главна референца менаџмента у јавним предузећима Србије.

Српски покрет Двери од Министарства енергетике и рударства тражи хитне и истините информације о узроцима и непосредном поводу ове несреће, као и о одговорности, квалитету и стручности претходног и садашњег менаџмента рудника „Соко“ у коме је нестало осам живота а велики број породица изгубио своје очеве и рођаке.

Породицама настрадалих рудара Српски покрет Двери изражава најдубље саучешће због трагичног губитка и несреће која их је задесила, и упућујемо искрене жеље за брзо оздрављење рударима повређеним у данашњој трагичној несрећи.

Проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

*Извор фото: JV / Vanja Keser

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: