Српски Покрет Двери - Лого

Керковић: Двери траже кривичну и материјалну одговорност челника ЕПС-а

Због урушавања електроенергетског система земље, повећања цене струје за привреду и потоњег урушавања стандарда грађана, Двери траже не само политичку, већ кривичну и материјалну одговорност, али и испитивање порекла имовине свих одговорних за колапс система ЕПС-а.

   Препорука Владе којом се цена струје за привреду ограничава на 75 евра по мегавату од 1. јануара до 30. јуна 2022. године је само део кризног менаџмента власти који треба да сакрије истину. А истина је да је струја за комерцијалне купце поскупела за 50 процената, да ће то кроз цену производа платити сви грађани Србије, а да због нестручног управљања ЕПС-ом Србија, уместо да извози струју, мора да је купује по највишим ценама на међународном тржишту. Истина је и да цена електроенергетског колапса износи милијарду евра, а да ће ЕПС због нестручног кадра и корупције уместо прихода створити трошак за буџет.

Након колапса Термоелектране Никола Тесла (ТЕНТ) уследила је серија хаварија, пожара и експлозија неодржаване и неремонтоване опреме у Колубари. Електроенергетски систем Србије је урушен партијским и нестручним управљањем ЕПС-ом, огромним крађама струје и квалитетног угља, неулагањем у ремонт опреме, високом корупцијом, монополизацијом тржишта јавних набавки у ЕПС-у и дуговањима повлашћених дужника. Тражимо не само смену већ и кривичну одговорност нестручног в.д. директора Грчића и кадрова које је поставио, као и политичку одговорност Владе и надлежне министарке Михајловић.

Диверзије у ЕПС-у јесте било, али извршилац диверзије је сама Влада и онај ко је пре више година поставио нестручног директора ЕПС-а и све остале неспособне партијске менаџере са купљеним дипломама. За инфлацију која ће ускоро, а посебно након избора, погодити читав економски систем, привреду и грађане Србије, надлежни коначно треба да одговарају. Смене и оставке партијски постављених кадрова не значе више ништа сиромашним грађанима Србије и угушеној домаћој привреди. Двери траже кривичну и материјалну одговорност руководства ЕПС-а и надлежне министарке Михајловић, као и испитивање порекла имовине свих одговорних за урушавање ЕПС-а.

Уместо партократског управљања и партијске пљачке плена, јавни сектор у Србији мора да добије професионални менаџмент који ће бити одлично плаћен, али заузврат одговоран за успех и неуспех предузећа у државној својини од којих зависи квалитет живота грађана Србије.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: