Српски Покрет Двери - Лого
Search

Керковић: Ко је дозволио отварање америчких војних био-лабораторија у Србији?

Изјаве руског министра Сергеја Лаврова, као и интервју портпарола кинеског Министарства иностраних послова говоре о томе да 30 америчких војних билошких лабораторија које се налазе у Украјини, представљају само врх леденог брега од укупно 336 био-лабораторија које су Сједињене Америчке Државе изградиле у преко 30 земаља света.

    Очито је да ове лабораторије постоје у Украјини, али и у Грузији. Оне представљају опасност за животе огромног броја људи и тим је чудније да се српски медији не баве вестима о томе да ове лабораторије, уз сагласност актуелне власти, постоје и у Србији.

Српски покрет Двери поставља следећа питања – да ли је истина да постоје четири био-лабораторије у Србији? Да ли је тачно да се једна налази на Медицинском факултету у Нишу, као и то да се остале три налазе у Београду – Торлак, на Ветеринарском институту у Краљеву и у Новом Саду? Каква сазнања о томе имају чланови Кризног штаба др Тиодоровић, др Кон и министарка Дарија Кисић? Ко је и када у име државе Србије потписао уговор за отварање ових био-лабораторија? Јесу ли ове био-лабораторије део војног програма потписаног са америчком војском? Да ли је отварање ових лабораторија у складу са Конвенцијом о билошком наоружању и у складу са војном неутралношћу Републике Србије? Ко је у име државе Србије потписао ове уговоре – Министарство одбране или Министарство здравља?

У име свих грађана Србије и у име јавног интереса постављамо ова питања државном врху, председнику Републике, председници Владе и надлежним министрима. Одговоре желимо одмах. На основу изјаве кинеских званичника објављених на сајту Кинеске Амбасаде у Сједињеним Америчким Државама јасно је да се Србија налази на мапи земаља у којима се, укључујући Украјину и Грузију, ове лабораторије налазе.

Ко је угрозио безбедност државе и српског народа у име страног војног интереса?

Све медије позивамо да се укључе у истраживање овог питања. У супротном биће саучесници ове и прошле власти у угрожавању безбедности и живота грађана Србије и у кршењу Устава.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: