Српски Покрет Двери - Лого

Керковић: Ко је дозволио отварање америчких војних био-лабораторија у Србији?

Изјаве руског министра Сергеја Лаврова, као и интервју портпарола кинеског Министарства иностраних послова говоре о томе да 30 америчких војних билошких лабораторија које се налазе у Украјини, представљају само врх леденог брега од укупно 336 био-лабораторија које су Сједињене Америчке Државе изградиле у преко 30 земаља света.

    Очито је да ове лабораторије постоје у Украјини, али и у Грузији. Оне представљају опасност за животе огромног броја људи и тим је чудније да се српски медији не баве вестима о томе да ове лабораторије, уз сагласност актуелне власти, постоје и у Србији.

Српски покрет Двери поставља следећа питања – да ли је истина да постоје четири био-лабораторије у Србији? Да ли је тачно да се једна налази на Медицинском факултету у Нишу, као и то да се остале три налазе у Београду – Торлак, на Ветеринарском институту у Краљеву и у Новом Саду? Каква сазнања о томе имају чланови Кризног штаба др Тиодоровић, др Кон и министарка Дарија Кисић? Ко је и када у име државе Србије потписао уговор за отварање ових био-лабораторија? Јесу ли ове био-лабораторије део војног програма потписаног са америчком војском? Да ли је отварање ових лабораторија у складу са Конвенцијом о билошком наоружању и у складу са војном неутралношћу Републике Србије? Ко је у име државе Србије потписао ове уговоре – Министарство одбране или Министарство здравља?

У име свих грађана Србије и у име јавног интереса постављамо ова питања државном врху, председнику Републике, председници Владе и надлежним министрима. Одговоре желимо одмах. На основу изјаве кинеских званичника објављених на сајту Кинеске Амбасаде у Сједињеним Америчким Државама јасно је да се Србија налази на мапи земаља у којима се, укључујући Украјину и Грузију, ове лабораторије налазе.

Ко је угрозио безбедност државе и српског народа у име страног војног интереса?

Све медије позивамо да се укључе у истраживање овог питања. У супротном биће саучесници ове и прошле власти у угрожавању безбедности и живота грађана Србије и у кршењу Устава.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: