Српски Покрет Двери - Лого

Керковић: СНС и Грчић уништили ЕПС

Експлозија и пожар у колубарском постројењу за сушење угља „Вреоци“, трећа у мандату в.д. директора Милорада Грчића, показује да енергетски колапс у Србији неће бити саниран јако дуго јер је последица деценијског урушавања Електропривреде Србије (ЕПС).

 Неистинама о узроцима хаварије у ТЕНТ-у и лажним обећањима о сменама, актуелни режим и овога пута покушава да прикрије одговорност својих нестручних кадрова, вишегодишњу пљачку и уништење електроенергетског система. Истина је да је електроенергетски систем Србије урушен партијским и нестручним управљањем, огромним крађама струје и квалитетног угља, неулагањем у ремонт опреме, високом корупцијом и монополизацијом тржишта јавних набавки у ЕПС-у. Због свега тога, Србија је принуђена да у зимским месецима купује струју по највишим ценама, а процењује се даје то 7 милона евра дневно.  Истина је и да привредници још увек не знају колику ће цену струје плаћати од јануара, да је најављено повећање и до 200%, што ће повећати трошкове производње, а тиме и цене све робе, што ће довести до новог таласа инфлације. 

Српски покрет Двери, без обзира на кризни маркетинг председника СНС-а Александра Вучића, поставља следећа питања:

  1. Какви су извештаји Службе за контролу квалитета угља из Колубаре? Какви су извештаји Службе контроле квалитета у ТЕНТ-у по приспећу угља из Колубаре? Како је могуће да контрола није уочила да има блата?
  2. Одакле блато у лигниту када та врста угља у себи већ садржи 50% влаге и не може се додатно наквасити без обзира на снег и временске прилике?
  3. Како је могуће да се у Колубари, на пољу „Д“, које је званично затворено, угаљ и даље рудари испод копа уз лоше одвођење воде и са радницима који раде без гас маски и одела отпорних на ватру?
  4. Да ли је истина да су депои Колубаре празни, а да се у исто време висококвалитетни угаљ након сушења продаје приватним фирмама и да због тога сушара „Вреоци“ ради са неремонтованом опремом изнад капацитета због чега је и настала последња експлозија?
  5. Да ли то значи да Колубара не производи довољно квалитетног угља за ЕПС, али га има за приватне фирме ?
  6. И најзад, да ли Милорада Грчића чека нова, виша министарска функција, обзиром на заслуге у уништењу система Електропивреде Србије?

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери
Председник ГрО Двери Београд

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: