Српски Покрет Двери - Лого

Керковић: Техничка Влада да хитно откаже прескупу и здравствено ризичну промоцију хомосексуализма у Београду

Српски покрет Двери захтева од Владе Србије да хитно откаже одржавање тзв. „Европрајд 2022“, прескупе и здравствено ризичне недеље хомосексуализма, која од 12. до 18. септембра Београд треба да учини европском престоницом агресивне хомосексуалне идеологије, упаковане у форму заштите људских права, једнакости и слобода.

    Одржавање ове манифестације је не само антидемократско насиље мањине над огромном већином осиромашених грађана Србије, већ је и прескупо, финансијски нетранспарентно и здравствено ризично. Циљ избора Србије и Београда за домаћина овогодишње највеће европске „Параде“ хомосексуализма је поновни притисак за доношење Закона о истополним заједницама. Своје очекивање да се овај Закон усвоји, јавно износе и организатори овогодишење највеће европске геј-параде, а због тога је њихова пријава и прихваћена 2019. године огромном већином гласова од стране EPOA (European Pride Organisers Association) испред Португала, Даблина и Лисабона. Двери питају премијерку Ану Брнабић у чије име је подржала јула 2019. године геј недељу у Београду, и у име којих грађана је у свом Писму подршке овој манифестацији рекла да ће „…овај догађај бити од суштинског значаја у промоцији људских права LGBT+ заједнице…“ .

Не само да су бројне најављене септембарске геј-манифестације и шетње покушај даљег урушавања јавног интереса и традиционалних духовних, моралних и породичних вредности, већ нема ни информације о томе колико ће грађане Србије да кошта седмодневно малтретирање грађана Србије од стране десетина хиљада припадника тзв. LGBT+ популације и гостију из иностранства. За разлику од свих других кандидата, „Београд Прајд“ није објавио ни трошкове ни листу донатора и спонзора. У Бизнис плану пријаве за организацију овог догађаја из 2019. године стоји да се буџет не приказује из страха да таблоиди организаторе не представе као „стране агенте“. Ово је недопустива нетранспарентност финансијских токова „Европрајда“, а још је више новца којим техничка Влада планира да помогне организацију геј-параде. Српски покрет Двери ће захтевати од организатора и од Владе информације о трошковима и пристиглим донацијама. За више милиона евра колико свакако кошта прмоција другачијих сексуалних оријентација, у Београду би свако од 115 хиљада ђака током те недеље могао да има бесплатну ужину.

Ова „Парада срамоте“ Србије је и здравствено небезбедна због доласка и конатаката више десетина хиљада учесника из иностранства, за које је Светска здравствена организација издала посебно „Упутство за геј, бисексуалне и друге мушкарце који имају секс са мушкарцима о скорашњем ширењу мајмунских богиња“.

Уколико техничкој Влади која већ пет месеци без парламента управља Србијом, ово не буду довољни разлози за отказивање највеће европске промоције срама у Београду, а након тога на јесен или у зиму, због наводне епидемије покуша са поновним увођењем пандемијских мера и поново крене у „затварање“ грађана Србије, суочиће се са народом који је и гладан и бесан.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: