Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ко су чланови Прелазне управе Двери која ће водити Покрет до изборног Сабора?

Главни одбор Српског покрета Двери је на седници одржаној 11. фебруара 2024. године донео одлуку да, у периоду до ванредног изборног Сабора Српског покрета Двери у септембру, нашу политичку организацију води Прелазна управа. 

У складу са тим, представљамо вам чланове Прелазне управе Српског покрета Двери.

мр Иван Костић

Рођен 15. 09. 1975. године у Врбасу, где је завршио Oсновну школу и Гимназију. Као дипломирани економиста постдипломске студије завршио је на Пољопривредном факултету у Новом Саду, где је 2014. године стекао звање магистра пољопривредних наука.

Свој радни век започео 2004. године у Пекарској индустрији Тривит-Пек, где је обављаo дужност руководиоца продаје и набавке. Године 2006. запослио се у Индустрији уља Витал из Врбаса, где је до 2008. године радио на месту менаџера продаје. Од 2008. године до данас бави се приватним послом у својој фирми.

Од 2016. године до јуна 2020. године био народни посланик у 11. сазиву Скупштине Србије и председник Одбора за дијаспору и Србе у региону, а од 2022. до 2024. године народни посланик у 13. сазиву НСРС.

Ожењен, отац три сина.

Милован Јаковљевић

Рођен 28. 09. 1967. године. Живи и ради у Ивањици. Дипломирани економиста. Ожењен. Отац троје деце. Учесник рата. Директор и власник противпожарне заштите Пламен ЈТП д.о.о. Највећи произвођач малина у ивањичком крају.

Председник Савета Двери за село, пољопривреду и предузетништво. Од 2022. до 2024. године био је народни посланик у 13. сазиву НСРС.

Борко Пушкић

Рођен је 24. 11. 1981. године у Пријепољу, Рашка област. Основну школу похађао је у родном Пријепољу, а Средњу саобраћајну школу завршио у Ужицу. Школовање је наставио у Крагујевцу на Високој техничкој школи струковних студија Универзитета у Крагујевцу, на одсеку за друмски саобраћај са звањем струковног инжењера саобраћаја-специјалиста, а након тога уписује у Новом Саду и Саобраћајни факултет где је стекао звање дипломираног инжењера саобраћаја.

У мандату 2016-2020. био је одборник Двери у скупштини општине Пријепоље. Председник Извршног одбора Двери 2018-2024. године. Од 2022. до 2024. године народни посланик у 13. сазиву НСРС. Ожењен, отац двоје деце.

Сања Вујановић

Сања Вујановић је рођена 1983. на Палама. Живи и ради у Београду, удата је, мајка двоје деце. Власник је књиговодствене агенције „Конто Вујановић“.

Била је један од вођа удружења грађана CHF Србијa. Координатор је кампање Двери „Једна је мајка“.

Слободан Давидовић

Рођен је 26. октобра 1975. године у Бајиној Башти, где је завршио основну и средњу техничку школу. Дипломирао на Машинском факултету Универзитета у Београду на Катедри за Машинске конструкције и механизацију. Оснивач је и власник Привредног друштва ,,Далком“ доо Смедерево од 2005. год. као грађевинско предузеће у чијем саставу од 2015. год. послује и Фабрика за производњу монтажно бетонских трафостаница.

У периоду 2014. и 2015. год. руководио државним привредним системом са позиције генералног директора ПД ,,Електроизградња“, чија је делатност пружање техничке подршке Електропривреди Србије. Кроз рад у привреди а услед потребе за стручним усавршавањем учесник је многобројних домаћих и међународних стручних скупова из области машинства, грађевине и енергетике. Као члан инжењерског тима учествовао у изради и реализацији више стручних пројеката из области машинских конструкција, грађевинских објеката и инфраструктурних енергетских објеката. Члан је актуелног сазива Главног одбора и одборник у скупштини града Смедерева. Ожењен, отац двоје деце.

Миодраг Прековић

Рођен је 25. октобра 1983. године у Аранђеловцу, где је завршио основну школу и гимназију и где и данас живи. Након завршетка гимназије уписао је Факултет политичких наука у Београду, политиколошки смер.

Директор Информативне службе Двери.

Ожењен. 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: