Српски Покрет Двери - Лого
Search

Коалиција Двери и Заветника – нова патриотска снага у Војводини

Данас је испред зграде Покрајинске владе у Новом Саду одржана конференција за медије, на којој су се обратили народни посланик Двери мр Иван Костић, потпредседник Извршног одбора Српске странке Заветници Дејан Вуковић, председник Покрајинског одбора Двери Ивана Стојановић и председник новосадског одбора Српске странке Заветници Борко Илић. 

     „Српски покрет Двери и Српска странка Заветници заједно излазе на републичке и покрајинске изборе. Очекујемо добар резултат на оба нивоа власти, а то значи да буде двоцифрен. Желимо да поручимо данас у Новом Саду, испред зграде Покрајинске владе, да ће се Двери залагати за промену система. То значи да нећемо дозволити да више постоји партијска диктатура у АП Војводини. Нећемо дозволити да привредници који могу да раде са државом буду само они који су чланови Српске напредне странке. Нећемо дозволити да све културне и образовне институције воде кадрови Српске напредне странке или неке друге која буде на власти. Даћемо слободу народу, моћи ће да ради свако онај ко то жели, ко има квалитетан програм или производе, и неће му бити ускраћено да ради ако нема партијску књижицу. Нећемо дозволити да осуђени нарко-дилери воде покрајинске штабове владајућих странака. Када Двери и Заветници дођу на власт, то неће моћи да се дешава у Војводини“, рекао је народни посланик Двери мр Иван Костић.

„С обзиром на то да је сада и званично најављено расписивање покрајинских избора 16. новембра, желимо да и званично најавимо сарадњу Српске странке Заветници и Српског покрета Двери у Војводини. Ни једна ни друга странка до сада нису учествовале на покрајинским изборима, потрудићемо се да у рекордном року сакупимо потребан број потписа и да предамо листу на време. Српска странка Заветници и Српски покрет Двери заједно су се бориле на одбрани Устава Србије прилико референдума пре две године. Такође, учествовали смо заједно у кампањи и на протестима за одбацивање француско-немачког споразума, а Национално окупљање Заветника и Двери жели сада да позове сва удружења са територије АП Војводине да нам се прикључе, како би заједничким снагама остварили што бољи резултат“, рекао је потпредседник Извршног одбора Српске странке Заветници Дејан Вуковић.

„Коалиција Српског покрета Двери и Српске странке Заветници је нова снага на политичкој сцени Србије. Ми ћемо показати како може да се промени политички и економски живот. Нисмо учествовали у распродаји државних предузећа, која је довела до тога да је Војводина остала без великог броја становника. По последњем попису, Војводина има око 180.000 становника мање него пре 10 година. Села су опустела, а иста судбина чека мања места и градове. У том правцу се мора учинити значајан искорак, да држава више не субвенционише страна предузећа, већ да велики део средстава усмери ка малим пољопривредним газдинствима и домаћим привредницима. Само на тај начин људи ће остати да живе на својим огњиштима. Војводина је област која има велику површину квалитетног обрадивог пољопривредног земљишта и зато не може бити место за прљаве технологије и фабрика, као што је Линг Лонг. То земљиште мора остати за производњу здраве хране која је тражена на пробирљивом европском тржишту. Држава мора да стави породицу у центар пажње, како би стимулисала наталитет и мајчинство. Залагаћемо се и за повољне кредите за младе брачне парове“, рекла је председник Покрајинског одбора Двери Ивана Стојановић.

„Национално окупљање Заветника и Двери је слобода за српски народ и све грађане Србије. Ми смо најбрже нарастајућа снага на политичкој сцени и једина снага која доноси праве и суштинске промене у односу на 12 година владавине Српске напредне странке и њених савезника. Те промене значе промене за сваку породицу, жену, човека и дете у Србији, и оне ће бити суштинске и корените промене политике коју води ова држава уназад 12 година. Позивамо све грађане и грађанке Војводине да масовно изађу на изборе, да изаберу слободу за себе и своју породицу, да не страхују од притисака владајућег режима и да гласају за будућност, а једина будућност за Војводину и Србију је Национално окупљање Заветника и Двери. Ми доносимо слободу и промене за читав наредни век, а не само за један изборни циклус“, рекао је председник новосадског одбора Српске странке Заветници Борко Илић.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: