Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Будимо јединствени и сложни у одбрани Косова и Метохије и одбацивању француско-немачког ултиматума

Председник Вучић и актуелна власт треба буквално да схвате данашњи државни празник и да усвоје националну стратегију која ће имати једини циљ, а то је јединство и слобода за све Србе на Косову и Метохији. 

      На данашњи Дан српског јединства, слободе и националне заставе ми имамо окупирану јужну српску покрајину у којој су Срби сваким даном изложени све већим и већим малтретирањима и угрожавањем основних људских права. За то време председник Вучић и даље наставља преговоре у Бриселу са лажним приштинским институцијама на основу антиуставног Бриселског споразума и француско-немачког ултиматума који де факто води признању лажне државе Косово.

Актуелна власт последњих 11 година није учинила ниједан позитиван корак у погледу очувања преосталих атрибута државности на Косову и Метохији, већ сваким даном све више и више попушта под притисцима запада и Приштине, јер је предаја Космета једина тачка преговорања са Куртијем.

Власт и председник Вучић треба што пре да схвате да је Србији првенствено потребно јединство позиције и опозиције у Скупштини Србије по питању одбацивања француско-немачког ултиматума, а потом и снажна дипломатска иницијатива у Уједињеним нацијама да се заштите интереси државе Србије и Срба на Косову и Метохији.

Српски покрет Двери по ко зна који пут позива на хитно сазивање седнице Скупштине Србије са тачком дневног реда одбацивања ултиматума из Брисела и пребацивање преговора под окриље Савета безбедности УН где имамо и даље савезнике који штите српске интересе. 

Јединство и слогу треба прво ми да покажемо на политичкој сцени Србије, а потом ће доћи слобода и српска застава у сва места на Балкану где живе Срби. 

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: