Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Будимо јединствени и сложни у одбрани Косова и Метохије и одбацивању француско-немачког ултиматума

Председник Вучић и актуелна власт треба буквално да схвате данашњи државни празник и да усвоје националну стратегију која ће имати једини циљ, а то је јединство и слобода за све Србе на Косову и Метохији. 

      На данашњи Дан српског јединства, слободе и националне заставе ми имамо окупирану јужну српску покрајину у којој су Срби сваким даном изложени све већим и већим малтретирањима и угрожавањем основних људских права. За то време председник Вучић и даље наставља преговоре у Бриселу са лажним приштинским институцијама на основу антиуставног Бриселског споразума и француско-немачког ултиматума који де факто води признању лажне државе Косово.

Актуелна власт последњих 11 година није учинила ниједан позитиван корак у погледу очувања преосталих атрибута државности на Косову и Метохији, већ сваким даном све више и више попушта под притисцима запада и Приштине, јер је предаја Космета једина тачка преговорања са Куртијем.

Власт и председник Вучић треба што пре да схвате да је Србији првенствено потребно јединство позиције и опозиције у Скупштини Србије по питању одбацивања француско-немачког ултиматума, а потом и снажна дипломатска иницијатива у Уједињеним нацијама да се заштите интереси државе Србије и Срба на Косову и Метохији.

Српски покрет Двери по ко зна који пут позива на хитно сазивање седнице Скупштине Србије са тачком дневног реда одбацивања ултиматума из Брисела и пребацивање преговора под окриље Савета безбедности УН где имамо и даље савезнике који штите српске интересе. 

Јединство и слогу треба прво ми да покажемо на политичкој сцени Србије, а потом ће доћи слобода и српска застава у сва места на Балкану где живе Срби. 

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: