Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Буџетска средства за прегломазну покрајинску администрацију усмерити ка локалним самоуправама

Српски покрет Двери сматра да је неопходно да се мења државна буџетска политика према Аутономној покрајини Војводини и да се средства која се издвајају за прегломазну покрајинску администрацију дају општинама у Срему, Банату и Бачкој.

    Из буџета Републике Србије издваја се 134 милијарде динара, што је 7% буџета, за финансирање трошкова запослених у локалним самоуправама и покрајинској администрацији, као и за све пројекте на територији АП Војводине. Нажалост, власт је вешто сакрила податке колико се тачно средстава издваја за запослене у покрајинској администрацији и покрајинским јавним предузећима, а колико за локалне самоуправе. Уверени смо да преко 4000 људи ради у покрајинској администрацији, а да је од тога преко 2000 људи запослено у предузећима „Војводина воде“ и „Војводина шуме“, која служе само за запошљавање нестручних страначких кадрова СНС-а, СВМ-а и њихових коалиционих партнера.

Сматрамо да је од највеће користи за грађане у Војводини да се спроведе права децентрализација и департизација кадрова, а да не правимо од Војводине парадржаву у држави Србији, нагомилавањем некорисне покрајинске администрације.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: