Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Буџетска средства за прегломазну покрајинску администрацију усмерити ка локалним самоуправама

Српски покрет Двери сматра да је неопходно да се мења државна буџетска политика према Аутономној покрајини Војводини и да се средства која се издвајају за прегломазну покрајинску администрацију дају општинама у Срему, Банату и Бачкој.

    Из буџета Републике Србије издваја се 134 милијарде динара, што је 7% буџета, за финансирање трошкова запослених у локалним самоуправама и покрајинској администрацији, као и за све пројекте на територији АП Војводине. Нажалост, власт је вешто сакрила податке колико се тачно средстава издваја за запослене у покрајинској администрацији и покрајинским јавним предузећима, а колико за локалне самоуправе. Уверени смо да преко 4000 људи ради у покрајинској администрацији, а да је од тога преко 2000 људи запослено у предузећима „Војводина воде“ и „Војводина шуме“, која служе само за запошљавање нестручних страначких кадрова СНС-а, СВМ-а и њихових коалиционих партнера.

Сматрамо да је од највеће користи за грађане у Војводини да се спроведе права децентрализација и департизација кадрова, а да не правимо од Војводине парадржаву у држави Србији, нагомилавањем некорисне покрајинске администрације.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: