Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Да ли ће Вучић постати српски Пашињан?

Да ли Вашингтон и Брисел имају механизме да натерају председника Србије Александра Вучића да добровољно и без отпора преда Косово и Метохију у руке албанских окупатора баш као што је и јерменски премијер предао без борбе Нагорно-Карабах у руке Азербејџана? 

      Јерменски прозападни премијер Никол Пашињан је уз обилату логистичку и финансијску помоћ САД дошао на власт 2018. године и тада нико у Јерменији није могао ни да помисли да он треба да испуни западну агенду и да без отпора преда вековну јерменску земљу Нагорно-Карабах и 120.000 својих сународника у руке Азербејџана.

Јерменски премијер се протеклих пет година институционално удаљио од својих вековних пријатеља из Русије, тако да је сада у јеку украјинске кризе без икакве реакције Владе, Министарства одбране и Парламента Јерменије пристао да се одрекне својих вековних територија и препусти да јерменски народ у Нагорно Карабаху од сутра живи у новој држави, тј. Азербејџану, који је иначе вековни непријатељ јерменског народа.

Да би Србија избегла јерменски сценарио, неопходно је да се све националне институције пробуде из „мртвог сна“, а да политичке парламентарне партије под хитно, на посебној седници Скупштине Србије, одбаце француско-немачки ултиматум и да се постепено, кроз Уједињене нације и примену Резолуције 1244, крене у пуну реинтеграцију Косова и Метохије у уставно-правни оквир Републике Србије.

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фото 1 и 2: Википедија 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: