Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Да ли ће Вучић постати српски Пашињан?

Да ли Вашингтон и Брисел имају механизме да натерају председника Србије Александра Вучића да добровољно и без отпора преда Косово и Метохију у руке албанских окупатора баш као што је и јерменски премијер предао без борбе Нагорно-Карабах у руке Азербејџана? 

      Јерменски прозападни премијер Никол Пашињан је уз обилату логистичку и финансијску помоћ САД дошао на власт 2018. године и тада нико у Јерменији није могао ни да помисли да он треба да испуни западну агенду и да без отпора преда вековну јерменску земљу Нагорно-Карабах и 120.000 својих сународника у руке Азербејџана.

Јерменски премијер се протеклих пет година институционално удаљио од својих вековних пријатеља из Русије, тако да је сада у јеку украјинске кризе без икакве реакције Владе, Министарства одбране и Парламента Јерменије пристао да се одрекне својих вековних територија и препусти да јерменски народ у Нагорно Карабаху од сутра живи у новој држави, тј. Азербејџану, који је иначе вековни непријатељ јерменског народа.

Да би Србија избегла јерменски сценарио, неопходно је да се све националне институције пробуде из „мртвог сна“, а да политичке парламентарне партије под хитно, на посебној седници Скупштине Србије, одбаце француско-немачки ултиматум и да се постепено, кроз Уједињене нације и примену Резолуције 1244, крене у пуну реинтеграцију Косова и Метохије у уставно-правни оквир Републике Србије.

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фото 1 и 2: Википедија 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: