Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Да ли је ЕУ забранила улазак просрпских партија у нову Владу Црне Горе?

Мандатар за састављање нове црногорске Владе Милојко Спајић је својим одабиром партнера показао да нема суверенитет у одлучивању и да му је важније мишљење представника НАТО пакта и ЕУ него изборна воља грађана Црне Горе. 

     Писмо немачког амбасадора у Црној Гори Петера Фелтена које је изашло у јавност, у коме он сугерише Милојку Спајићу да „Немачка не сматра да би било продуктивно укључити субјекте који су раније имали ставове супротне НАТО алијанси и самој ЕУ у нову Владу“, показује тоталитарни карактер који је постао образац понашања дипломатских представника колективног запада и њиховог мешања у политику других држава.

Иако је мандатар за састав нове црногорске Владе Милојко Спајић у претходном периоду обећавао грађанима да ће нове Влада Црне Горе пресликати изборну вољу грађана, то се на крају није десило. Парадокс је да у Владу Црне Горе сада улазе бивши партнери Мила Ђукановића, који су отворено агитовали и против самог мандатара Спајића, а у корист бившег режима?!

Листа „За будућност Црне Горе“, која је 30. августа 2020. године била победник избора и носилац промена у Црној Гори и која је највише учинила да дође до смене неокомунистичког режима Мила Ђукановића, је и најзаслужнија што су Милојко Спајић и Јаков Милатовић уопште и постали политички фактори у црногорској политици.

Овакав сценарио иде на штету српског народа у Црној Гори, који опет неће имати своје политичке представнике у Влади Црне Горе, јер је листа „За будућност Црне Горе“ представљала глас већине припадника српског народа у Црној Гори и која се континуирано и без компромиса залагала за интересе и права српског народа у Црној Гори.

Овакви поступци указују да ће нова Влада Црне Горе у кључним моментима у будућности, када се буде одлучивало о стратешким правцима политике Црне Горе, за своје одлуке морати да консултује емисаре НАТО пакта и ЕУ, који бар када је балканска политика у питању, све одлуке доносе на штету Србије и целокупног српског народа на Балкану.

мр Иван Костић 

народни посланик
потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: