Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Да ли је ЕУ забранила улазак просрпских партија у нову Владу Црне Горе?

Мандатар за састављање нове црногорске Владе Милојко Спајић је својим одабиром партнера показао да нема суверенитет у одлучивању и да му је важније мишљење представника НАТО пакта и ЕУ него изборна воља грађана Црне Горе. 

     Писмо немачког амбасадора у Црној Гори Петера Фелтена које је изашло у јавност, у коме он сугерише Милојку Спајићу да „Немачка не сматра да би било продуктивно укључити субјекте који су раније имали ставове супротне НАТО алијанси и самој ЕУ у нову Владу“, показује тоталитарни карактер који је постао образац понашања дипломатских представника колективног запада и њиховог мешања у политику других држава.

Иако је мандатар за састав нове црногорске Владе Милојко Спајић у претходном периоду обећавао грађанима да ће нове Влада Црне Горе пресликати изборну вољу грађана, то се на крају није десило. Парадокс је да у Владу Црне Горе сада улазе бивши партнери Мила Ђукановића, који су отворено агитовали и против самог мандатара Спајића, а у корист бившег режима?!

Листа „За будућност Црне Горе“, која је 30. августа 2020. године била победник избора и носилац промена у Црној Гори и која је највише учинила да дође до смене неокомунистичког режима Мила Ђукановића, је и најзаслужнија што су Милојко Спајић и Јаков Милатовић уопште и постали политички фактори у црногорској политици.

Овакав сценарио иде на штету српског народа у Црној Гори, који опет неће имати своје политичке представнике у Влади Црне Горе, јер је листа „За будућност Црне Горе“ представљала глас већине припадника српског народа у Црној Гори и која се континуирано и без компромиса залагала за интересе и права српског народа у Црној Гори.

Овакви поступци указују да ће нова Влада Црне Горе у кључним моментима у будућности, када се буде одлучивало о стратешким правцима политике Црне Горе, за своје одлуке морати да консултује емисаре НАТО пакта и ЕУ, који бар када је балканска политика у питању, све одлуке доносе на штету Србије и целокупног српског народа на Балкану.

мр Иван Костић 

народни посланик
потпредседник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: