Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Дијаспора рекла НЕ Вучићу на референдуму!

Наши сународници из расејања су на референдуму који је одржан 16. јануара већински гласали против промене Устава и тиме послали јасну поруку актуелној власти да никада неће добити подршку дијаспоре за десуверенизацију Србије.

      Након што су све учинили да нашем расејању онемогуће гласање у иностранству, врло брзо је стигао одговор из дијаспоре. На 10 бирачких места колико их је само било отворено у нашим амбасадама и конзулатима, само 839 људи је искористило своје бирачко право. Њих 498 је гласало ПРОТИВ Вучићеве промене Устава, а 336 наших сународника је гласало ЗА.

Упада у очи податак да је мање од 1000 наших држављана гласало у иностранству на референдуму. Разлог томе је апсолутна незаинтересованост наше дијаспоре за политичке процесе у земљи, која у континуитету опада још од октобарских промена 2000. године.

Пошто по неким проценама Министарства спољних послова Србије, минимум 500.000 људи са српским држављанством живи ван Србије, испада да ни 0,2% људи није изашло на референдум. То је једном речју срамота за актуелну власт!

Још већа срамота за Вучића, Селаковића, Ђурића и остале, је да ни једно бирачко место у САД и Канади није било отворено за гласање, иако је министар Селаковић пре десетак дана боравио у званичној посети Србима у Чикагу.

Тиме се потврђује основна теза коју заступа Српски покрет Двери већ десетак година, да је први и основни задатак наших власти, да врате ПОВЕРЕЊЕ наших сународника из иностаранства у институције њихове матичне земље.

Зато ће се Двери константно залагати да српско расејање има своје представнике у Скупштини Србије, као и да домаћим државним инвестиционим фондовима управљају наши доказани финансијски стручњаци из дијаспоре.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: