Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Двери против било каквих санкција Русији

Неизвесна будућност НИС-а може озбиљно да угрози енергетску безбедност Србије. Зато сматрамо да актуелна власт у Србији мора јасно и гласно да одговори на притиске европских бирократа када је ова тема у питању.

    Политички притисци на Србију од стране Европске уније су се од почетка украјинске кризе повећали и питање је како ће будућа Влада Србије реаговати када су у питању санкције Русији.

Пошто је власт у Румунији кренула у процес национализације имовине Газпрома, институције из Брисела очекују да и Србија крене примером Румуније.

НИС годишње пуни 15% буџета Србије, чиме се она издваја као компанија која највише даје у буџет наше државе, а такође је и компанија која издваја огромна средства за хуманитарне акције и културне пројекте, као што је завршетак храма Светог Саве…

Сагледавајући ове чињенице Двери предлажу да држава првенствено сагледа пословање Фијата и других страних компанија губиташа. На пример, Фијат из буџета Србије већ дуги низ година добија, у просеку, око 30 милиона евра, а приходи у буџет Србије су минимални и износе 0,01 % буџета. Такође, не треба заборавити ни друге компаније као што је Хенкел која је пре две године из буџета Србије добила 150.000 евра по радном месту.

Зато се Српски покрет Двери залаже да се највећи део инвестиција усмери ка домаћим предузетницима, јер они највише пуне буџет Србије и то треба да буде главна економска политика сваке будуће владе.

Посланици Двери у новом сазиву Скупштине Србије ће се оштро противити било каквом покушају увођења санкција Русији, јер самим тим угрожавамо нашу енергетску безбедност и суверенитет, поготово када је у питању наша окупирана јужна покрајина Косово и Метохија.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: