Српски Покрет Двери - Лого

Костић и Пушкић на конференцији о Косову и Метохији у Москви

Народни посланици Српског покрета Двери мр Иван Костић и Борко Пушкић боравили су у четвородневној посети Москви на позив министра спољних послова Руске Федерације, господина Сергеја Лаврова. 

    Том приликом је одржана и конференција на тему стања и прилика на Косову и Метохији, а народни посланици Двери су говорили о понижавајућем, капитулантском француско-немачком споразуму који заправо није споразум, већ ултиматум. Они су упознали руску јавност са ставом да родољубива, државотворна опозиција, која се противи увођењу било каквих врста санкција Руској Федерацији, неће прихватити ниједан део поменутог ултиматума.

Костић и Пушкић су указали на потребу да се под хитно, од стране Владе Републике Србије и Народне скупштине Републике Србије, затражи од Руске Федерације њено укључивање у преговоре око Косова Метохије, да је потребно да се то питање врати у УН, с обзиром да је Руска Федерација стална чланица СБ УН која има могућност и право вета, а што би значило одбрану територијалног интегритета Србије и поштовање међународног права. Костић и Пушкић су се и овом приликом захвалили се на досадашњој безрезервној помоћи Русије у очувању Косова и Метохије у саставу Србије, као и на одрживости Републике Српске.

Народни посланици Српског покрета Двери су овом приликом дали и изјаве за руске телевизије Царград, Звезда и Први канал руске државне телевизије.

 

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: