Српски Покрет Двери - Лого

Костић и Пушкић на Међународном конгресу русофила у Москви, разговарали са Сергејом Лавровим

Народни посланици Српског покрета Двери мр Иван Костић и Борко Пушкић, другог дана посете Руској Федерацији, су учествовали на оснивачком конгресу Међународног покрета русофила у Москви. 

    На овој конгресу, између осталих, присуствују министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, светски познати глумац Стивен Сигал, академик Јелена Гускова, филозоф, књижевник и геополитичар Александар Дугин, председник друштва Царград Константин Малофејев, као и представници из преко 40 држава. Српски покрет Двери је једина организација из Србије која присуствује конференцији.

Поздравне поруке учесницима конгреса упутили су председник Руске Федерације Владимир Путин и патријарх московски и целе Русије г. Кирил. Путин је истакао да се друштвени покрет у настајању заснива на дугогодишњим традицијама пријатељства и међусобног поштовања које везују Русе са другим народима. У својој поруци, патријарх Кирил је указао да је у условима русофобије која се шири светом посебно важно осетити подршку истомишљеника.

Костић и Пушкић су разговарали са министром Лавровим и том приликом му се захвалили на искреном и пријатељском ставу Русије у одбрани Косова и Метохије као саставног дела Србије и пренели му да се Двери оштро противе увођењу санкција Русији од стране Вучићеве власти у Србији.

Потпредседник Двери Иван Костић, обраћајући се присутнима, истакао је задовољство формирањем једне овакве организације која треба додатно да учврсти традиционалне и пријатељске односе између Русије и Србије.

 

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: