Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Нећемо изневерити поверење бирача, бићемо доминантна посланичка група

Говор потпредседника Српског покрета Двери мр Ивана Костића на конференцији за новинаре приликом представљања новоизабраних народних посланика и одборника Двери.

    Српски покрет Двери поново улази у Народну скупштину Републике Србије и ово је други сазив у коме ћемо учествовати. Српски покрет Двери ће у овом сазиву наступати са више искуства, са више знања и бићемо доминантна посланичка група, као што смо били у протеклом сазиву. Српски покрет Двери наставља са својим програмом. Ми не одступамо од својих идеја већ 20 година, само што ћемо у новим геополитичким и стратешким околностима сада то дићи на један још већи ниво.

Нећемо одустати од борбе за очување Косова и Метохије у саставу Србије. За нас су примарне политичке теме поштовање Устава и поштовање територијалног интегритета Републике Србије.

Такође, борићемо се свим политичким средствима да актуелна власт и председник Републике Србије не помисле да уведу санкције Русији, јер то није добро за Републику Србију, и из политичких и из економских разлога, тако да ћемо заступати интерес заштите Србије у том погледу. Такође ћемо се борити за јачање стратешке сарадње са Русијом, зато што сматрамо да је то наш најпоузданији пријатељ у политичком и економском смислу. Наставићемо да се боримо за статус и права наших сународника у региону и дијаспори. Као што знате, у многим државама региона наши сународници немају права каква заслужују, немају права каква имају друге мањине у ЕУ, тако да ћемо са те стране наставити ту нашу борбу.

Желим овде да истакнем да ћемо се залагати за очување наших традиционалних и породичних вредности и да ћемо се сећати свих наших страдалника у прошлом веку. Посебно бих ту истакао тему Јасеновца, јер сматрамо да ова и прошла власт нису довољно урадиле на сећању на наше страдалнике, не само у Јасеновцу него на многим стратиштима у 20. веку што је изузетно битно за садашње генерације и за будућност наше деце. Она морају да знају шта смо преживели, како бисмо се боље спремили и у политичком и у сваком другом смислу да нам се геноцид опет не понови.

Српски покрет Двери ће бити доминантна посланичка група у новом сазиву Скупштине Србије и нећемо изневерити поверење бирача.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Цео говор Ивана Костића можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: