Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Нећемо изневерити поверење бирача, бићемо доминантна посланичка група

Говор потпредседника Српског покрета Двери мр Ивана Костића на конференцији за новинаре приликом представљања новоизабраних народних посланика и одборника Двери.

    Српски покрет Двери поново улази у Народну скупштину Републике Србије и ово је други сазив у коме ћемо учествовати. Српски покрет Двери ће у овом сазиву наступати са више искуства, са више знања и бићемо доминантна посланичка група, као што смо били у протеклом сазиву. Српски покрет Двери наставља са својим програмом. Ми не одступамо од својих идеја већ 20 година, само што ћемо у новим геополитичким и стратешким околностима сада то дићи на један још већи ниво.

Нећемо одустати од борбе за очување Косова и Метохије у саставу Србије. За нас су примарне политичке теме поштовање Устава и поштовање територијалног интегритета Републике Србије.

Такође, борићемо се свим политичким средствима да актуелна власт и председник Републике Србије не помисле да уведу санкције Русији, јер то није добро за Републику Србију, и из политичких и из економских разлога, тако да ћемо заступати интерес заштите Србије у том погледу. Такође ћемо се борити за јачање стратешке сарадње са Русијом, зато што сматрамо да је то наш најпоузданији пријатељ у политичком и економском смислу. Наставићемо да се боримо за статус и права наших сународника у региону и дијаспори. Као што знате, у многим државама региона наши сународници немају права каква заслужују, немају права каква имају друге мањине у ЕУ, тако да ћемо са те стране наставити ту нашу борбу.

Желим овде да истакнем да ћемо се залагати за очување наших традиционалних и породичних вредности и да ћемо се сећати свих наших страдалника у прошлом веку. Посебно бих ту истакао тему Јасеновца, јер сматрамо да ова и прошла власт нису довољно урадиле на сећању на наше страдалнике, не само у Јасеновцу него на многим стратиштима у 20. веку што је изузетно битно за садашње генерације и за будућност наше деце. Она морају да знају шта смо преживели, како бисмо се боље спремили и у политичком и у сваком другом смислу да нам се геноцид опет не понови.

Српски покрет Двери ће бити доминантна посланичка група у новом сазиву Скупштине Србије и нећемо изневерити поверење бирача.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Цео говор Ивана Костића можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: