Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Неистина је да ће 300.000 људи остати без посла ако не уведемо санкције Русији

На данашњој конференцији за медије у Дому народне скупштине, потпредседник Двери и заменик шефа посланичке групе Двери-Патриотски блок мр Иван Костић, представио је три предлога које су Двери поднеле Народној скупштини на усвајање – Резолуцију о геноциду Независне Државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима током другог светског рата, Декларацију о заштити Срба у расејању и региону, као и Декларацију о потреби јачања сарадње са Руском Федерацијом на билатералном нивоу и у међународним организацијама.

     На конференцији за медије господин Костић је поставио неколико питања, али и говорио о томе зашто је погрешно увести санкције Руској Федерацији. Он је истакао следеће: „Зашто би Србија била окренута само Европској унији када је тржиште у питању? Зашто не би полако почели да правимо сарадњу са алтернативним економским интеграцијама као што су Брикс и Шангајска организација за сарадњу? Питање је да ли последњиих година више финансијских инпута стиже са истока или са запада.

Санкције Русији би нанеле огромну штету Србији, посебно по питању енергетске безбедности, односно када је реч о угљу и гасу.

Неистина је да ће страни инвеститори отићи ако не уведемо санкције Русији и да ће 300.000 људи остати без посла, као што тврде поједини министри из власти и лидери опозиције. Управо супротно, они ће остати ако не уведемо санкције, јер ће имати сигурне и јефтине изворе енергије, као и отворен пут ка тржишту Евроазијске уније и огромне субвенције из буџета Србије.

О политичкој помоћи Русије у УН, када је у питању статус Косова и Метохије, али и многа друга питања, да и не говоримо.

Зато сматрамо да је потребно јачање сарадње на свим нивоима, како бисмо сачували политичку, економску и сваку другу неутралност, а све у складу са раније потписан међудржавним споразумима.“

Целу конференцију за медије мр Ивана Костића можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Костић: Неистина је да ће 300.000 људи остати без посла ако не уведемо санкције Русији

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: