Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Ново поскупљење гаса значи и додатно оптерећење од 10% за сваку српску породицу

Влада Србије изгледа да има намеру да онемогући нормалан и достојан живот сваког појединца и целокупне српске привреде, док у исто време сваке године попуњава рупе у буџету Србијагаса услед енормне пљачке политички постављених кадрова. 

      Друго поскупљење гаса ове године од 10% ће се одразити на целокупну српску привреду и додатно повећати цене скоро свих финалних производа у привреди, прехрамбеној индустрији и угоститељству. Последицу измене Закона о акцизама и њихово повећање, грађани Србије су већ осетили јер је ових дана дизел гориво поскупело за седам динара а од 1. октобра чека нас и поскупљење гаса од 10%, уочи самог почетка грејне сезоне. Ово је доказ да актуелно политичко руководство нема намеру да олакша живот грађана, већ им је основни циљ задовољење потреба ММФ-а и враћање кредита страним инвеститорима.

За све то време директор Србијагаса Душан Бајатовић има месечна примања у укупном износу од 4.158.025,65 динара, односно 35.380 евра, по разним основама (Србијагас – 202.556,73 дин, Југоросгаз – 1.590.640, 63 дин, Подземно складиште гаса Банатски двор – 587.294,00 дин, Гастранс – 1.735.636,71 дин, народни посланик у НСРС – 41.897,58 дин). Такође, у 2022. години једнократно му је исплаћена сума од 107.060.306,64 динара, односно 911.151,54 евра, такође по више основа (повраћај од ПИО фонда, заостале накнаде за рад и бонуси). Бајатовић је персонификација свега против чега се Двери боре – политички подобан функционер-милионер који руководи предузећем губиташем.

Српски покрет Двери инсистира на доношењу конкретних мера које ће довести до промена у социјалној сфери друштва у времену огромне инфлације и које ће довести до тога да се грађанима понуде јефтиније услуге као основ нове социјално-економске политике.

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 2: РТВ 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: