Костић: Очување КиМ у саставу Србије је државни и национални интерес

У Народној скупштини Републике Србије одржана је прва, конститутивна седница Одбора за Косово и Метохију, а учешће на седници је узео и мр Иван Костић, народни посланик и заменик председника посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ-ПАТРИОТСКИ БЛОК.

У обраћању члановима одбора, господин Костић је истакао следеће: „Надам се да ће овај одбор изражавати национално јединство и да неће бити простор за свађе које штете државним и националним интересима.

Знамо да је положај Срба на КиМ изузетно тежак, да су велики притисци на нашу земљу и морамо из овог одбора да шаљемо јасне сигнале државним органима по питању очувања Косова и Метохије у саставу Србије, а такође и очувања безбедности наших сународника који тамо живе. Српски покрет Двери је 2013. године био против Бриселског споразума, као и идеје разграничења, тако да ми не можемо да подржимо овакву политику према КиМ, али се надамо да ће се та политика променити. За очување статуса КиМ у саставу Србије, нашег суверенитета, јачања сарадње са Русијом и Кином у СБ УН ћете увек имати подршку Српског покрета Двери“.

Обраћање народног посланика мр Ивана Костића можете погледати овде:

Share on whatsapp
Share on telegram