Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Очување КиМ у саставу Србије је државни и национални интерес

У Народној скупштини Републике Србије одржана је прва, конститутивна седница Одбора за Косово и Метохију, а учешће на седници је узео и мр Иван Костић, народни посланик и заменик председника посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ-ПАТРИОТСКИ БЛОК.

У обраћању члановима одбора, господин Костић је истакао следеће: „Надам се да ће овај одбор изражавати национално јединство и да неће бити простор за свађе које штете државним и националним интересима.

Знамо да је положај Срба на КиМ изузетно тежак, да су велики притисци на нашу земљу и морамо из овог одбора да шаљемо јасне сигнале државним органима по питању очувања Косова и Метохије у саставу Србије, а такође и очувања безбедности наших сународника који тамо живе. Српски покрет Двери је 2013. године био против Бриселског споразума, као и идеје разграничења, тако да ми не можемо да подржимо овакву политику према КиМ, али се надамо да ће се та политика променити. За очување статуса КиМ у саставу Србије, нашег суверенитета, јачања сарадње са Русијом и Кином у СБ УН ћете увек имати подршку Српског покрета Двери“.

Обраћање народног посланика мр Ивана Костића можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: