Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Република Српска је наша највећа победа у последњих 30 година

Српски покрет Двери честита крсну славу Републици Српској и свим њеним грађанима, као и 30-годишњицу њеног стварања, чиме је спречен поновни геноцид над нашим сународницима са друге стране Дрине.

    Захваљујући одлучности и мудрости тадашњих политичких лидера и војних команданата српског народа у Босни и Херцеговини, након неколико столећа, поново је створена српска држава са западне стране Дрине. Огромне невине жртве које је наш народ поднео за време грађанског рата у Босни и Херцеговини, као и дугогодишње робије представника државних и војних кругова у казаматима савремене Европе, цена су коју је наш народ са тих простора морао да плати да би данас њихова деца живела у слободи.

Већина западних земаља и данас дипломатским уценама покушава да оспори надлежности Републике Српске које су гарантоване Дејтонским споразумом, али захваљујући напорима Русије и Кине у Савету безбедности УН, Република Српска и даље постоји.

Република Србија и њено руководство мора још више да настави да пружа сваку врсту помоћи својим сународницима преко Дрине и да ствара услове за што лакши и једноставнији промет људи, роба и услуга по узору на безгранични простор између земаља Европске уније. Српска власт треба да се позабави пројектом укидања граничних прелаза са Републиком Српском и Црном Гором, а не са Албанијом и Северном Македонијом.

Српски покрет Двери годинама уназад поручује да је Дрина кичма српског народа, а не граница и да српске интеграције морају постати политички приоритет сваке будуће Владе Србије.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: