Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Русија не подржава Вучићеву политику по питању имплементације француско-немачког предлога

Делегација Српског покрета Двери, коју су чинили народни посланици Борко Пушкић и мр Иван Костић, учествовала је на Међународном конгресу пријатеља Русије на којем су били присутни и делегати из 42 земље света.

    У билатералним разговорима са највишим представницима Министарства спољних послова Русије добили смо две главне поруке. Прва је да Русија не подржава политику власти у Србији око Косова и Метохије када је у питању француско-немачки предлог. Представници руских државних институција су свесни да је француско-немачки предлог де факто признање лажне државе Косово и предаја наше државне територије. За руско Министарство спољних послова је једино оптимално решење враћање преговора у Савет безбедности УН у оквирима Резолуције 1244.

Друга, посебно важна, порука за све политичке актере у Србији је да Русија у будућности планира да појача сарадњу и са патриотским парламентарним, опозиционим политичким организацијама.

То значи да СНС и СПС више неће имати монопол на сарадњу са званичницим руских институција и владајућом партијом Јединственом Русијом.

Подсећамо, делегација Српског покрета Двери је била једина парламентарна делегација која је учествовала на Конгресу и очекујемо да ће се у догледно време Међународни конгрес пријатеља Русије одржати у Београду.

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: