Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Русија не подржава Вучићеву политику по питању имплементације француско-немачког предлога

Делегација Српског покрета Двери, коју су чинили народни посланици Борко Пушкић и мр Иван Костић, учествовала је на Међународном конгресу пријатеља Русије на којем су били присутни и делегати из 42 земље света.

    У билатералним разговорима са највишим представницима Министарства спољних послова Русије добили смо две главне поруке. Прва је да Русија не подржава политику власти у Србији око Косова и Метохије када је у питању француско-немачки предлог. Представници руских државних институција су свесни да је француско-немачки предлог де факто признање лажне државе Косово и предаја наше државне територије. За руско Министарство спољних послова је једино оптимално решење враћање преговора у Савет безбедности УН у оквирима Резолуције 1244.

Друга, посебно важна, порука за све политичке актере у Србији је да Русија у будућности планира да појача сарадњу и са патриотским парламентарним, опозиционим политичким организацијама.

То значи да СНС и СПС више неће имати монопол на сарадњу са званичницим руских институција и владајућом партијом Јединственом Русијом.

Подсећамо, делегација Српског покрета Двери је била једина парламентарна делегација која је учествовала на Конгресу и очекујемо да ће се у догледно време Међународни конгрес пријатеља Русије одржати у Београду.

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: