Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Русију и Србију везује вишевековно пријатељство

Народни посланик и потпредседник Српског покрета Двери мр Иван Костић, обратио се присутнима на Међународном конгресу русофила, која се одржава у Москви. 

Говор Ивана Костића преносимо у целости: „Као што знате, Србија је православна словенска земља коју са Русијом веже вишевековно братство. Српски митрополит Свети Петар Цетињски је још у 18. веку говорио да смо ми јединоверни, јединородни и јединокрвни народ. За њега се каже да је био највећи русофил у српском народу.

Управо на тим темељима се базира данашње руско-српско братство, у које су многи наши преци уградили своје животе. Како Руси који су ратовали за ослобођење Србије, тако и Срби који су своје животе дали за руско царство, а у новијој историји за државу Совјетски Савез и данашњу Русију.

Из такве породице и ја долазим. Моји преци су ратовали за Русију, 1710. године када је руски цар Петар Велики позвао српски народ да уђе у рат на страни Русије против Турака, као и 1905. године када је Црна Гора објавила рат Јапану, као знак подршке цару Николају Другом.

Делегација Српског покрета Двери на Међународном конгресу русофила у Москви

По свим анкетама, и данас у Србији 80% грађана је на страни Русије у њеном сукобу са НАТО пактом и колективним западом.

Данас Русија брани, као и много пута у историји, српски народ на Балкану, баш као што је и српски народ бранио Русију и све суверене државе света, када смо 1999. године били неправедно нападнути и бомбардовани од стране НАТО пакта и када су гинули наше жене и деца.

Желим да вам свима пренесем поруку да је Србија и данас под великим притисцима САД и Европске уније, који су нам окупирали Косово и Метохију, нашу јужну покрајину. КиМ је колевка наше државности и наше духовности, место где се налази царски град Призрен, град српског цара Душана и Пећка Патријаршија, манастир који је и данас формални центар Српске православне цркве.

На Балкану, у Србији, Босни и Хецеговини, Северној Македонији и Црној Гори данас постоји велика претња од агресивне албанске нације, оличене у лажним сепаратистичким инстиуцијама у Приштини, које су центар међународног тероризма, трговине дрогом и оружјем и која представља реалну и озбиљну претњу за цео Балкан, али и за многе земље савремене Европе. Док је год јак албански утицај на простору Балкана, који је остварен првенствено подршком НАТО пакта, који у Албанији тренутно гради и две своје војне базе, једну поморску и једну ваздушну, Русија ће увек имати озбиљну и реалну претњу по своје стратешке националне и дипломатске интересе.

Пуног срца поздрављамо формирање Међународног конгреса русофила, а изнад свега напоре идејног творца ове организације, нашег пријатеља и брата из Бугарске Николаја Малинова, који је и поред многих притисака и искушења остао чврст и одлучан у намери да истраје у овом пројекту, свестан шта он може да значи за све балканске народе, али и за многе народе у свету.

Уверен сам да ће ово Међународно удружење Русофила имати и свој есхатолошки значај, у погледу нове руске балканске политике и да ће ова организација подстакнути руске државне институције да још више привредних, културних и научних ресурса уложе у земље Балкана, јер је тренутно у Црној Гори, Бугарској и Северној Македонији велика већина народа на страни Русије, али су они нажалост део НАТО пакта, у које су их њихови неодговорни политичари увели мимо референдума и већинске воље народа.

Очекујем да управо ово удружење својим конкретним и реалним предлозима помогне руској спољној политици ка успостављању нове и победничке политике на Балкану, али и од Владивостока до Босфора и Јадранског мора.

У тој нади све вас поздрављам, желећи свима напредак у овом нашем заједничком послу и могу слободно рећи светој мисији, која ће сигурно врло брзо дати резултате на добробит и корист целокупног човечанства и савремене цивилизације.“

Мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: