Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Русију и Србију везује вишевековно пријатељство

Народни посланик и потпредседник Српског покрета Двери мр Иван Костић, обратио се присутнима на Међународном конгресу русофила, која се одржава у Москви. 

Говор Ивана Костића преносимо у целости: „Као што знате, Србија је православна словенска земља коју са Русијом веже вишевековно братство. Српски митрополит Свети Петар Цетињски је још у 18. веку говорио да смо ми јединоверни, јединородни и јединокрвни народ. За њега се каже да је био највећи русофил у српском народу.

Управо на тим темељима се базира данашње руско-српско братство, у које су многи наши преци уградили своје животе. Како Руси који су ратовали за ослобођење Србије, тако и Срби који су своје животе дали за руско царство, а у новијој историји за државу Совјетски Савез и данашњу Русију.

Из такве породице и ја долазим. Моји преци су ратовали за Русију, 1710. године када је руски цар Петар Велики позвао српски народ да уђе у рат на страни Русије против Турака, као и 1905. године када је Црна Гора објавила рат Јапану, као знак подршке цару Николају Другом.

Делегација Српског покрета Двери на Међународном конгресу русофила у Москви

По свим анкетама, и данас у Србији 80% грађана је на страни Русије у њеном сукобу са НАТО пактом и колективним западом.

Данас Русија брани, као и много пута у историји, српски народ на Балкану, баш као што је и српски народ бранио Русију и све суверене државе света, када смо 1999. године били неправедно нападнути и бомбардовани од стране НАТО пакта и када су гинули наше жене и деца.

Желим да вам свима пренесем поруку да је Србија и данас под великим притисцима САД и Европске уније, који су нам окупирали Косово и Метохију, нашу јужну покрајину. КиМ је колевка наше државности и наше духовности, место где се налази царски град Призрен, град српског цара Душана и Пећка Патријаршија, манастир који је и данас формални центар Српске православне цркве.

На Балкану, у Србији, Босни и Хецеговини, Северној Македонији и Црној Гори данас постоји велика претња од агресивне албанске нације, оличене у лажним сепаратистичким инстиуцијама у Приштини, које су центар међународног тероризма, трговине дрогом и оружјем и која представља реалну и озбиљну претњу за цео Балкан, али и за многе земље савремене Европе. Док је год јак албански утицај на простору Балкана, који је остварен првенствено подршком НАТО пакта, који у Албанији тренутно гради и две своје војне базе, једну поморску и једну ваздушну, Русија ће увек имати озбиљну и реалну претњу по своје стратешке националне и дипломатске интересе.

Пуног срца поздрављамо формирање Међународног конгреса русофила, а изнад свега напоре идејног творца ове организације, нашег пријатеља и брата из Бугарске Николаја Малинова, који је и поред многих притисака и искушења остао чврст и одлучан у намери да истраје у овом пројекту, свестан шта он може да значи за све балканске народе, али и за многе народе у свету.

Уверен сам да ће ово Међународно удружење Русофила имати и свој есхатолошки значај, у погледу нове руске балканске политике и да ће ова организација подстакнути руске државне институције да још више привредних, културних и научних ресурса уложе у земље Балкана, јер је тренутно у Црној Гори, Бугарској и Северној Македонији велика већина народа на страни Русије, али су они нажалост део НАТО пакта, у које су их њихови неодговорни политичари увели мимо референдума и већинске воље народа.

Очекујем да управо ово удружење својим конкретним и реалним предлозима помогне руској спољној политици ка успостављању нове и победничке политике на Балкану, али и од Владивостока до Босфора и Јадранског мора.

У тој нади све вас поздрављам, желећи свима напредак у овом нашем заједничком послу и могу слободно рећи светој мисији, која ће сигурно врло брзо дати резултате на добробит и корист целокупног човечанства и савремене цивилизације.“

Мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: